АкцентБългария

Предоставянето на оръжие за Украйна е крайно необходимо за положителния развой на събитията

Потвърди се предположението ми, че ДБ и ПП ще защитят тезата за предоставяне на оръжейна помощ за Украйна.  Колкото до отношението на президента Радев по въпроса, макар то да си остава очевидно проруско, наблюдавам известна еволюция. Практически всички страни-членки на НАТО, както и всички съседни на България страни, вкл. С. Македония, предоставят помощ. Още повече, че ако България предостави оръжие, то ще бъде безвъзмездно заменено с по-модерно такова. Но който не иска да реши въпроса, влиза в обяснителен режим. Това заяви за Алтернативата Н. Пр. Виталий Москаленко, посланик на Украйна у нас.

Известно е, че старото съветско оръжие – гаубици миномети и ракетни системи на залповия огън, както и боеприпасите за тях – притежавано от България, е крайно необходимо в момента за положителния развой на събитията.

Надявам се, че и други страни ще се присъединят към решението на Естонския парламент, касаещо обявяването на Русия за терористична държава, тъй като то е отдавна назряло. Това би ускорило предоставянето на средства за борба с въздушните нападения, а именно по-интензивна оперативна помощ. Продължават да се водят разговори с Израел за предоставяне на ПВО системи като т. нар. железен купол както и срещу иранските дронове.

Наскорошните действия на Русия са чиста проба терористични актове, тъй като целите са обекти на гражданската енергийна инфраструктура.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940




Путин е успял да притисне Лукашенко и постоянно му извива ръцете, макар армията му и самият народ да са категорично против войната. Успех едва ли ще бъде постигнат – сигурни са единствено срамът и поражението за Беларус.

Склонен съм да смятам, че варварските атаки с ракети са с цел отвличане на вниманието от успехите на украинската армия на южния фронт. Връщането на Херсон под украинска юрисдикция е въпрос на много къс период от време. Това ще бъде много тежко поражение за Путин – както военно, така и морално-психологическо – сравнимо с освобождението на Харковска област.    

При така създалата се ситуация в Украйна да се водят преговори с Путин и режима му е като да се договаряш с бясно куче – така твърди и самият президент Зеленски. Войната може да се реши само на фронта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *