АкцентБългария

Предложението за избор на настоящия председател на НС, дошло именно от Нинова, бе истински шок за ПП

Още в предишното НС, преди да заема поста и. д. на БАБХ, имах възможността да наблюдавам един лош парламентаризъм през взаимодействието между ГЕРБ и ДПС, обвързани в таен любовен съюз, които даваха заявка за непрестанно разстройване на парламентарната дейност.
За нас фактът, че точно г-жа Нинова излезе да предложи сегашния председател на НС беше изненада, посочи в студиото на Алтернативата проф. Христо Даскалов, депутат от ПП.
Никога не сме крили, че социалната политика за нас е ценна и важна. Дори да си крайно дясна партия, когато наблюдаваш социалното разслоение в държавата, не можеш да останеш безразличен. Със стъпките, които предприехме с увеличаването на пенсиите и МРЗ, дадохме глътка въздух на малкия и средния бизнес.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940





За месеците, в които управлявахме, ние много сериозно намалихме случващото се в предходните години бедствие. Ако Капитан Андреево досега е вкарвало едва 12% от дължимата сума, сега ние я внасяме на практика цялата. Съпоставени с други години, това бяха стотици хиляди. В момента върнатият обратно шеф на БАБХ прави истински пируети при възстановяването на всички лица, замесени пряко в схемата. Все пак полза имаше: продължаваме да изследваме пробите от плодовете и зеленчуците в софийската ни лаборатория, а и за всички стана ясно, че лабораторията на границата не отговаря на нужните изисквания.
По повод Антикорупционния закон, обсъждан днес, проф. Даскалов уточни, че до второ четене законът би могъл да се промени дотам, че да излезе нещо, съвсем различно от оригинала. Ясно е и, че формиращото се пред очите ни все още необявено мнозинство ще дирижира процесите в бъдеще.
ПП много ясно заяви своите 16 приоритета, като първият и най-важен е борбата с корупцията. Когато си вече на практика опозиционна партия, можеш да внасяш предложения, напр. за реформата на КПКОНПИ. Тепърва ще видим каква е волята на останалите партньори и колко ще продължи животът на Парламента. Усещането ми е, че в крайна сметка ще се стигне до евентуално правителство, което едва ли ще е с дълъг живот. Устойчивото мнозинство е наложително. Видяхме как един от партньорите в предишния кабинет бе инсталиран там, за да го взриви точно в момента, когато намерихме правилната посока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *