АкцентБългария

Промяната в България ще дойде с местните избори през октомври и ще тръгне от София

Отсега искам да лансирам моята дума на годината и това е „Украйна“. В момента сме опрели нос в картината и не можем да я видим добре. За мнозина е трудно да оценят важността ѝ, но всъщност живеем в напълно променен свят. Украинците гинат, за да сбъднат и нашите надежди. Още по-тъжното е, че у нас много хора, освен че не разбират това, се и съпротивляват. Първоначално нещата изглеждаха така, сякаш резкият спад на любовта към руската агресия бележи краят на руското влияние в България. Вече го наричам „рашистко“ и има защо. Ако е валидно социологическото проучване от последните дни, проруските настроения отново надигат глава в българското общество. Вероятно без превес, но и двете тенденции продължават. Разделени сме не толкова по линията ляво-дясно, колкото манталитетно – на прозападни и проруски българи. Всичко това е резултат от системните усилия на самата Русия в България, както и на подставените ѝ лица на всички нива. Това коментира в студиото на Алтернативата журналистът Иво Инджев.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940





Докато работех в Свободна Европа се промъкна едно интервю със Сакскобургготски, в което на практика той отрече необходимостта на България да влиза в НАТО. Тогава негови приближени отричаха да е изричал подобни думи, но сега, със срещата си с Митрофанова, той го потвърди – нещо като връщането на имотите му, което сгромоляса НДСВ и отврати хората. Симптоматично е, че информацията за състоялата се с Митрофанова не дойде нито по линия на неговия сайт, нито по линия на Руското посолство. Издаде ги руски сайт и това не се случва за пръв път. Помня емблематични случаи като посещението на премиера Борисов при Путин през 2018 г., когато е обещал да прокопава руския Турски поток, който еднолично прекръсти на Балкански.
Очевидно е, че има сближаване на позициите между руския орденоносец от Банкя и понастоящем виден евроатлантик и Президентството. Акцентът на руската хибридна война в България е, че за Русия не е особена тайна какво представлява изцяло съветското въоръжение на армията ни. Службите трябва да се съсредоточат в порочните практики на пазаруване на български политици, на журналисти, на цели медии и партии. На обществото ни трябва да се покаже с доказателства кой върши тази дейност в България. Президентът Плевнелиев направи интересно изказване, твърдейки, че през 2015 г. полковник от ГРУ дошъл на почивка у нас и, както си почивал, регистрирал 155 сайта. Как е възможно и кой му позволява?


На 7 март 2019 г. в Добрич двайсетина души, част от които изпратени от Варна – български аналог на руските Нощни вълци, на практика окупираха градската библиотека, за да не ми позволят да представя книгата си „Измамата Сан Стефано“. Гражданите бяха смаяни.
МОЧА аз наричам Монумент на Окупационната Червена Армия, каквото е истинското му име. Няма Съветска армия, няма освобождение, а има окупация и няма благодарност от българския народ а само от една шайка която окупира щиковете на една чужда завоевателна армия. Митингът пред него се състоя по повод ареста на три деца, изразили мнението си във връзка с руската агресия срещу Украйна. Тогава на монумента се изсипаха много хора и полицията не смееше нищо да направи. Тогавашният вътрешен министър Бойко Рашков каза нещо, за което от години пледирам – това да се разследва и ако може да бъде заявено и от други трибуни, а не само от личния ми блог – че МВР пази паметника и то го пази по задължение, което е поела пред Руската държава. Излиза, че изпълняваме това, което ни нарежда Руското посолство по отношение на паметника. А всичко това се случва в суверенна европейска държава и няма сила, която да го предотврати. Успяхме да прекратим поне осветлението му. В Първо районно на МВР от години съществува специално отношение към монумента и имат специален монитор, на който се следи случващото се там. Разполага с „хвърковата чета“ от полицаи, способна да пристигнат на място за по-малко от пет минути. Кратката ми прогноза за политическата обстановка у нас е, че ще продължава тупането на топката до Местните избори. Промяната в България ще дойде именно с тях и ще тръгне от София. От тези избори ще тръгнем отново напред, както стана през 90-те години. Налага се да се преучреди Демокрацията от гл. т. на отношението на България към Запада, към приобщаването ни към тази част от света, в която присъстваме по документи, но работата на рашисткото влияние е да не позволява това да се случва. Дори има теория, че са ни пуснали да влезем в ЕС и НАТО именно за да играем ролята на троянски кон.
Оптимист съм за прозападното ни развитие оттук нататък, защото това е прагматичният избор и колкото да си говорим за емоции, живеем в материален западен свят. А най-заклетите рашисти също живеят в него и им харесва да ползват богатствата му. Едва ли биха се качили отново на москвичите. Западният свят няма алтернатива, посочи в заключение журналистът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *