АкцентСветът

Износът на корупция е основното оръжие на Путин. Най-лошо е, когато човек продава принципите и съвестта си

Наскоро писах в Туитър, че Путин върна Русия дори не в 60-те, а към края на 40-50-те, дори към 30-те – години на репресии и геноцид без наличие на военни действия. Нека всички знаят, че това е още преди началото на Войната – до 1.4 млн. само разстреляни и над 14 млн., минали през лагерите на Гулаг, където са умъртвени над 2 млн. души. Следват т.нар. разколачване и гладоморът (на три пъти) с 9 млн. жертви, използване на химическо оръжие по време на Тамбовското въстание и пр. По-голямата част от населението на СССР си замина благодарение на бездарните действия на командването. Натам движи Путин Русия в момента. Това коментира в студиото на Алтернативата руският опозиционен лидер Генадий Гудков.
През всичките години на ВСВ най-страшните загуби на Германия са 7.8 млн. убити, а СССР воюва не шест години, а четири и загубите му са 27 млн. по официални данни, а по данни от 2019 г. от МО – прибл. 42 млн. души, от които 27 млн. само на Източния фронт. Тактиката на Путин и в момента е „ще затрупаме окопите на врага с войниците и офицерите си“. Той успя да възкреси дори старите съветски вицове. Сега за празен лист хартия те вкарват в ареста.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940





България не за пръв път приема руска емиграция. Тук са пристигали 30 хил. белогвардейци. Ситуациата е по-зле в сравнение с късния СССР. Там имаше кратък период на демокрация, а сега е една корупционна номенклатура. Властта се крепи на кражби и рушвети и усвояване на финансовите потоци. Бедата е, че никой не знае как ще приключи Путин. Само напомням, че в арсенала му има повече от 60 хил. атомни глави и че някои от генералите му декларират готовност да го използват. В доктрината на Патуршев първият ядрен удар нанася именно Русия.
Най-успешното правителство на Путин бе с министър-председател Касиянов за четири години. Той е администратор, не пламенен трибун като Немцов или Навални, но е квалифициран и не му е в амплоато да излиза на трибуната. Всички ярки, независими и талантливи хора днес за съжаление са в опозиция и емиграция – ок. 5 млн. души. Но няма шанс Путин да бъде свален от чужбина. Това могат да направят само хората вътре в страната. Но как да се стигне дотам? Всички сценарии започват от едно ключово условие – военната победа на Украйна, за да може светът да се спаси от заплахата от атомно унищожение. За да не стане това, трябва да победим Путин, помагайки на Украйна. Доволен съм, че най-сетне всички го разбраха. Създаде се огромна военна помощ и доставка на тежка настъпателна техника. Украинските сили няма да са готови за настъпление до май, затова дотогава има вероятност за настъпление на руските. Ресурсите на Русия са изтощени. Те истерично метат складовете си, купуват от Африка и Азия и пр. Затова и Путин избра тактиката да воюва с брой хора. Армията му не е готова за сериозни настъпателни операции и не смятам, че е способна на нещо повече. Отбранителните боеве са по-благоприятни и загубите при тях са по-малки, докато при позиционните битки са трудни. Украинските сили смилат в отбранителни боеве руската армия. През март ще нанесат удар.
За руснаците в България проблемите са по-малко, отколкото в другите страни. Езиковата бариера не е голяма, няма разлики и в културната специфика. Проблемите са общоевропейски – липсата на желание да се приложи селекция на руснаците, които са срещу войната и подкрепящите я. Една от задачите на движението ни е да помогнем на българските власти да верифицират хората. Писах и до БНБ, че се блокират сметки на руснаци без особен подбор. Хората искат да живеят легално и легално да изкарват пари.
Властта и обкръжението на Путин и преди, и сега влияе сериозно върху България. Подкупват се журналисти, политици, длъжностни лица и цели ръководства. Износът на корупция е основното оръжие на Путин. Знаем за много хора, които са пряко финансирани от структурите му. Най-лошо е, когато човек продава принципите и съвестта си. България е плацдарм за проникването на руско влияние в ЕС; удобна територия за настъпление и вкарване на кавги и разногласия. Според слухове Орбан и „Мета“ отдавна са купени от Путин, а преди тях немски и австрийски длъжностни лица. Наблюдаваме т.нар. шрьодеризация на Европа. Не трябва да забравяме и агентурната мрежа, снабдяваща Кремъл със сведения, както и структурите на ГРУ с взривовете в заводите. Никой не обърна внимание на взривовете в България, затова страната има нужда от твърдо и стабилно политическо ръководство, единство на демократичните сили и по-нататъшна интеграция в Европейската общност, за да бъдат процесите необратими.
Създаваме добри отношения с екипа на Макрон и с политиците в САЩ и на базата на тези контакти виждам, че хората очакват от България по-нататъшно движение в посока Европа. Това е магистралната линия, от която се надявам тя да не се отклони, посочи в заключение Гудков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *