България

Скоро ще има и последващи списъци и ще се стигне до още ключови играчи

За съжаление по време на кампания не се прави политически, икономически и финансов дебат, а по-скоро сблъсък с компромати и се създават и търсят емоции, които да привличат вниманието. Затова имаме провалена демокрация. Още от времето на кръглата маса се открои политико-олигархичен модел и сега му плащаме цената. За да прикрият и забравят разкритията – Барселона гейт, чекмеджетата и т.н. всичко се насочи върху опита за промяна в България. ДБ и ПП се оказаха в окопна война срещу цялата олигархична мрежа, завладяла публичното и медийното пространство с измислени скандали. ГЕРБ постоянно изнасят компромати, особено към Кирил Петков и управлението на ПП. Целта е да се отвращават хората и по-малко избиратели да отидат до урните, за да могат те с твърдия си електорат да овладеят ситуацията и да блокират всяко развитие на съдебната реформа. Това коментира в студиото на Алтернативата политическия анализатор Осман Октай.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940





В спомените си не спестявам процеси, имена и как се превзе държавата от олигархичните кръгове. Днес твърдя, че хора като Борисов и Радев, Пеевски и Доган са фактическите властови и финансови посредници на т. нар. задкулисие – енергийната, транспортна, строителна, образователна, болнична и МВР мафия. Каквито и разкрития да се правят отвън, ние ги неглижираме и едва ли не създаваме настроения срещу Америка и партньорските ни държави. Сутринта чух Андрей Райчев да твърди, че с тези разкрития Америка си вреди. Всички коментират как Радев, в чийто инициативен комитет съм, връчил на Николай Вълканов орден Стара планина. Това говори за зависимости. Контролиращите задкулисието си кадруват с всеки на власт. Това не са кадри на Борисов или Доган, а на задкулисието и сега си връщат кадрите, пипнати от Четворната коалиция.
Още м.г. обявих, че официално си оттеглям подписа от инициативния комитет на Радев, защото след поредица разговори с него се съгласих да участвам с една цел – да подкрепя младежкия протест за промяна и отвоюване на държавата. Но дори след 33 години в тази мръсна кухня човек може да се окаже подведен и употребен. Затова разкривам много от разговорите ни особено в частта как чрез управлението му се контролира и обслужва цялото задкулисие, а то не обича да разпилява играчите в коридора към парламента. По-добре е да има един властови център, чрез който лесно да се координират взаимоотношенията. Радев ще плати висока цена за това, особено заради неглижирането на списъка Магнитски. Намираме се във важна логистика около събитията в Украйна и цяла Европа и в условия на война няма начин да не ни натиснат, защото не вярват на службите ни. Смятам, че скоро ще има и последващи списъци и ще се стигне до други ключови играчи – посредници.
Как ви изглежда фактът, че на първи ред в НС стои Пеевски – това няма начин да не дразни НАТО-вските ни партньори и да не ни поставя в сложна ситуация. След като посочиха Горанов, сме на стъпка да бъде посочен и самият Борисов или Доган, както и приближени на Радев.
Смятам, че ДБ-ПП продължават да проявяват политическа наивност. Какво като се приеме закона за контрол над Гешев? Кой ще го контролира? Кой контролира ВСС? Членовете му също са уредени от задкулисието. Държавата е превзета. Някой изобщо разследва ли? Наглостта на прокуратурата отново ще стигне дотам – да обявят, че няма данни за корупция. Решението е в ръцете на българските граждани, а те трябва да са наясно, че когато излязат подобни очернящи списъци, всичко е за тяхна сметка. Ако не се вземат незабавни мерки, дори инвестиралите досега компании ще се изнесат, защото никой няма да иска да си замърсява парите в тази среда. Задкулисието целеше хората да намразят демокрацията, да се унищожи младежката енергия и да се напуска страната.
Приветствам новото обединение. То ще привлече избиратели и потенциал. Възрастните като мен трябва да подкрепят младежката енергия за промяна, защото революциите се правят от „децата“. При всички случаи колкото е по-голяма избирателната активност, толкова по-голяма ще е разликата с обединението ПП-ДБ. Не е хубаво да се говори предварително, че не е възможно да се съберат 121 мандата. Подценява се избирателят и интелигентната енергия за промяна. Ако излязат 4 млн. избиратели, тотално се променя цялостната картина.
ДПС слязоха на санитарния минимум на твърдото ядро. Трудна ще е кампанията на официалните турски власти в помощ на ДПС. Когато Рашков беше министър и контролираше циганските райони, гласовете от там спаднаха с 30-40 хил. Демерджиев имитира активност, но при всички случаи ДПС си възстановиха тези гласове. Ако имат над 121 гласа ГЕРБ, БСП и ДПС ще се прегърнат в а-ла Беров модел от 92-а година, прогнозира в заключение Октай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *