България

Възможно е да стигнем дотам да призоваваме хората да не гласуват с машини

В интервюто на Борисов от днес се вижда гузен човек. Той чудесно осъзнава, че ГЕРБ провали България в Еврозоната; много добре знае, че работата с Трактора – да се обслужи интересът на един застраховател за сметка на националния интерес – щеше в един момент да лъсне. ДБ направи всичко възможно това да не се случи. ГЕРБ стояха с наведени глави, особено проевропейски настроените. За съжаление националните телевизии ги обслужиха. Единствената възможност на България да влезем в Еврозоната беше профукана заради интереса на Трактора, успешно защитен от новата коалиция „Трактор“ – бившата „Хартиена“, но заедно с БВ и Възраждане. От ДБ три път свиквахме ИК в Парламента, три пъти ГЕРБ бойкотираше, а в другото време пращаше Александър Иванов, за да взривява диалога. Тези народни представители са там, за да представляват интересите на страната, а не корпоративните интереси на един застраховател. Това коментира в студиото на Алтернативата Ивайло Мирчев от ДБ.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940





Надявам се, че в листите ще намерят място всички желаещи да са в този отбор, защото битката ще е много тежка. Всеки прекаран ден в Парламента с ГЕРБ и ДПС е голямо предизвикателство. Целта ни е да получим първия мандат, да съставим реформаторско правителство и проведем конституционна реформа на Прокуратурата. И г-н Борисов, както след този Магнитски е почнал да подкрепя всичко, го призоваваме, ако мисли за страната си, да подкрепи Конституционната реформа в Прокуратурата. Това би било голям скок за страната.
В последното НС имахме добра комуникация с ГЕРБ. Имаше теми, по които бяха конструктивни и не можем да си кривим душата за това. Оперативният контрол на Лукойл мина благодарение и на техните и на ДПС гласове. Когато трябваше да се гласува удължаването на бюджета имаше сили, БСП основно, които бяха готови да стигнем 10% бюджетен дефицит. Ако това беше прието, щяхме да сме в дългова спирала и тежка икономическа криза в страната. Сега сме спокойни за бюджета на страната през 2023 г. Факт е, че успяхме да намерим заедно решения, които са в интерес на България.
При положение, че нямаме Русия като ядрен доставчик, опциите не са много. Когато започна войната, на втората-третата седмица бях в Украйна и тогава говорих с бившия им енергиен министър, Иван Плачков, който каза, че нямат проблем с реакторите и че до началото на войната са били с 40% гориво на Уестингхаус, а в началото на войната са минали 100% на Уестингхаус и си поддържат всичко.
Нямаме съмнение какво ще се случи на изборите, затова стартираме платформата „Ти броиш“ с още по-голяма сила. Надяваме се 20 000 души да се включат в гарантиране честността на вота. За последните 24 часа в нея са се записали над 100 души. Планираме максимално използване на аудио-визуални средства, разполагаме със страхотни юристи. Надяваме се много хора да участват в националната ни кампания и да направим така, че гласуваното от Хартиената коалиция да окаже минимално влияние в изборния процес. Стартираме мисия Турция и изпращаме 200 души там, за да следят провеждането на вота.
В момента има риск машинното гласуване да не работи. Възможно е да стигнем дотам да призоваваме хората да не гласуват с машини. Защото самата технология, която приеха показва, че ще е по-сигурно да се гласува с хартия. Възможно членовете на СИК да направят така, че резултатите от машините накрая да не бъдат отбелязани в протокола. Отново ще опитаме да съберем всички протоколи в реално време. Иначе предаваме демократичния процес. Трябват ни много хора, призова в заключение Мирчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *