СветътУкрайна

Заплахата от Русия няма да изчезне

Светът се промени много, но най-важният извод след година война, е че Украйна оцеля и Путин не постигна най-важната си цел – да я унищожи. Това е благодарение на украинския народ и международните партньори, вкл. и България. Украйна проведе няколко хубави операции и успя да освободи част от окупираните територии – повече от половината. Путин работеше Украйна да е изолирана, но в момента подкрепата е много силна и това е следващата голяма победа. Помощта е във всички посоки и най-вече – оръжие. В момента се водят разговори за самолети, което допреди няколко месеца беше немислимо. Все още нямаме далекобойните ракети, но е въпрос на време. Следващият момент са санкциите срещу Русия – все по-нови и нови. Състоянието на руската икономика се отразява и на въоръжените ѝ сили. След година война загубиха половината си капацитет. Това коментира в студиото на Алтернативата Игор Федик от украинската Мрежа за геополитически изследвания, автор в Алтернативи и Анализи.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940





Боеприпаси винаги липсват и при последната среща в Рамщайн това бе една от темите на разговор. Америка, Германия, Чехия започват да произвеждат нови обеми боеприпаси важни и за в бъдеще, защото заплахата от Русия няма да изчезне. Това е опит да се изгради капацитет. В т.нар. руска офанзива има голям дял дезинформация.
Зеленски започна да разговаря с всички. Така има възможност да получи подкрепа не само от Запада, а и да не дава възможност Русия да ползва тези държави срещу Украйна.
В България не виждам голяма промяна. Официалната позиция е в подкрепа на Украйна и санкциите срещу Русия. Отношението към бежанците е много добро и благодарим за това, сподели в заключение Федик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *