България

Коалицията ни с ГЕРБ е подписана за пълен изборен цикъл и ще сме първи

Не мисля, че създадохме проблеми с връщането на хартиената бюлетина, защото това е възможност повече избиратели да се върнат при урните. Спомняте си, че при изцяло машинното гласуване имаше отлив – според политолози и социолози вероятно повече от триста хил. души. Изборната система е право на избор, вкл. и да избереш с каква бюлетина да гласуваш. Нека тези, които се притесняват от машините, да имат възможност да го правят и с хартия. Винаги някой се съмнява в честността на изборите и смята, че се създава проблем. Парламентарно представените партии имат представители във всяка комисия и те би трябвало да си свършат работата перфектно. По-добре Борисов да ходи в американското, отколкото в руското посолство. Има колеги, които не излизат от там. Америка ни е сериозен партньор и забележките им трябва да бъдат взети под внимание. Когато говорим за фокусирането върху г-н Горанов в списъка Магнитски, се питам защо не се коментират цели шест представители на БСП. Корупцията не е само в нашата партия. Това коментира в студиото на Алтернативата Румен Христов, лидер на СДС.
Разбира се, че Списъкът ме тревожи, но по-тревожни са високата инфлация, ниските доходи и икономически растеж, липсата на чуждестранни инвестиции и т.н. Въпреки това не смятам, че той ще се отрази на резултатите ни. Коалицията ни с ГЕРБ е подписана за пълен цикъл от избори и ще сме първи. Надявам се да има по-голяма разлика между първия и втория, за да се състави по-лесно правителство. Коалицията ПП-ДБ може би дава известно предимство. Пожелавам успех на всички формации.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940





Ще заложим на опита, на стабилността на държавата, на евроатлантическите ценности. Първите законопроекти, които ще внесем, са свързани със съдебната реформа. Освен съдебна реформа и Гешев, друго не чувам. Десни леви и центристи трябва да търсим начин да устроим живота на гражданите за следващите четири години.
Не отпадаме от Еврозоната само заради този законопроект, а основно заради високия размер на инфлацията, която не бива да надвишава 1.5% средния размер на трите страни с най-ниска инфлация. България трябва да е много амбициозна и още през юли 24-а да се опита да покрие изискванията. Тежкото политическо решение за Еврозоната беше взето по времето но ГЕРБ. Техническите критерии се покриват с работа от редовно правителство. Ако има шанс за Еврозоната за януари 2024 г., ние ще окажем пълна подкрепа по отношение на проектите, които трябва да се приемат. СДС е най-последователният привърженик на Еврозоната.
Поправките в ИК са технически – допускаме ползването и на хартиена бюлетина, но когато говорим за съдебна реформа, която трябва да бъде пришпорена и приета за нула време – това е нещо много сериозно и не може да се реши в рамките на четири месеца. Да бяхме съставили правителство. Когато нямаш възможност да оползотвориш гласовете си сам, търсиш коалиция. СДС е най-старата политическа формация, член на ЕНП, където сме заедно с ГЕРБ. Питам се защо ДСБ не са при нас. Дали ДСБ няма да се размие повече [от СДС в ГЕРБ] в коалиция, в която влизат 20 НПО, запита в заключение Христов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *