България

Удобният вариант за Борисов е да вкара ДБ в кошарата, но това няма да се случи

Много е трудно за всички, които имат емоционално отношение към изборния процес, без да са ангажирани технологично, финансово и политически, за се опитат да говорят отдалечено какво е най-добро за България. Вълната на промяната, започнала 20-та година на площада, всъщност промени България и хора като президента с юмрука яхнаха тази протестна вълна, други като Бабикян и Хаджигенов – площадите, впоследствие Трифонов спечели изборите и дойде времето на ПП. Те устояха на всички бури по пътя си до тези избори и неслучайно Хартиената коалиция промени избирателния закон и направиха всичко възможно да откраднат изборите с манипулации. Регистрират се 20 партии в ЦИК и получават по около 40 хил. лв. от нея и отделно им се предоставя достатъчно време в т. нар. национални телевизии. Те единодействат помежду си срещу представителството на обединението между ПП-ДБ, с което последните раздразниха цялостното задкулисие. През цялото време ги предупреждавах, че местните феодали ще се организират в полза на ГЕРБ и Партиите на статуквото и че ще им е много тежко, защото закъсняха да разгърнат представителствата и структурите си в регионите. Контролът върху цялата провинция може да се компенсира единствено в столицата и няколко областни центъра, където е труден процесът на задкулисен контрол. До момента не знаем и броя на недействителните бюлетини, изнесен от ЦИК. Ако се окаже, че те са над 100 хил., ще узнаем ли чии бюлетини са недействителни? Това коментира в студиото на Алтернативата политическият анализатор Осман Октай.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940





Хартиената коалиция откраднаха изборите, защото знаеха, че ще загубят много от гласоподавателите си, които инак трябваше да бъдат мобилизирани. За да оспорваш изборите, трябва да разполагаш със законни мотиви, но в България да търсиш истината законно е безсмислено, защото трябва да влезеш в съда. Чрез неработещите машини през цялото време създаваха негативи срещу машинното гласуване. Оказа се, че всъщност хартията е дефектирала машините.
В политическите формации неминуемо има сблъсъци на интереси, затова и предупреждавах ПП да се пазят от вътрешния противник, за да не бъдат пробити. Дай Боже някой да не провокира сблъсък и разрив в Коалицията за местните избори, защото те спечелиха всички избирателни райони на София и град Пловдив. Това означава, че в софийските секции тези манипулации не вървят. Когато преследваш идеята за Промяна личностите нямат значение. В момента лидерите са само посредници на тази вълна, още не са я предали, поради което все още са на сцената. Ако предадат протестната вълна, те също ще получат кръст и ще се търси следващо поколение пълководци. В момента всички медии започват да ги притискат как трябва да са отговорни и да се прегърнат с Бойко и задкулисието. Затова е и мълчанието в публичното пространство. Днес се радвам, че те не са първа политически сила, за да получат първия мандат, защото отново щеше да има сериозна атака срещу тях по повод местните избори – че са били овластени да организират правителство и не отговарят на очакванията на хората. Всеки, който предаде протестната вълна за отвоюване на държавата от задкулисието, ще бъде наказан. Политиката си има правила и да сътрудничиш на задкулисието е самоубийствен ход. Когато направиш такъв компромис, както направиха Реформаторският блок навремето, голямата политическа боа те гълта, в случая ГЕРБ. Има два центъра на задкулисието – около т.нар. коалиция Магнитски и около президента и сл. правителство – т.нар. Масонска ложа, оглавявана от Гергов и сие – пловдивската група от тука до Москва. Този център трябва да отнеме властта на центъра на президента. Ако при Борисов имахме еднолично мин.-председателско управление, сега имаме президентско управление. При подобно управление позициите на парламента се обезличават. В следващите месеци тези два центъра ще решават дали ще имаме предсрочни избори или ще имаме управление Магнитски, защото Борисов обеща, че като получи мандата, ще направи програмно-експертно правителство ала Габровски. На Слави му се дава тласък от корпоративния център около президентството, осигуряващ корпоративния вот. Защо му трябва на президента Слави да влезе в парламента? Той няма да участва в каквото и да е управление, а ще бъде говорителя за референдума за президентско управление и непрестанно ще атакува парламентаризма и партиите, за да се прокарва тази идея. Това е дългосрочен проект, който предполага да не се разпилява контрола върху държавата и да има един властови център. В политическата кухня е по-лесно задкулисието да контактува с един свой посредник с политици. В момента най-удобният вариант за Борисов е да вкара ДБ в кошарата, но това няма да се случи. Като част от голямата политическа игра Христо Иванов е длъжен да говори уклончиво, но съм сигурен, че са въздъхнали от отговорността да поемат първия мандат.


За Възраждане гласуват хора, отхвърлени от реализация. Висшисти, работещи в Германия като болногледачи, които мразят – както себе си, така и всичко останало. Безкръвният ни преход отврати и разочарова много хора, вкл. и образовани. Неслучайно ок. 2 млн. съграждани напуснаха страната с цел да се реализират, но там не им е добре. Костадинов използва ситуацията ва банк. Покрай войната, путинизма и цялата анти-реторика, успя да се възползва максимално от битката между Изтока и Запада на територията на България. Във формацията му се закачиха доста бивши нереализирани милиционерски периферни структури, които са твърде опасни дотам, че могат да му излязат от контрола.
Или ще има правителство на Борисов с ДПС и Нинова – правителство с голяма значимост за местните избори. Или Борисов няма да поеме риска и ще продължи да ни управлява президентът, прогнозира в заключение анализаторът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *