България

Руското посолство е най-големият шпионски център на Балканите

Украинските българи внимателно следят ситуацията в България и разбира се, че знаем за г-н Костадинов. У нас казваме, че той е българският Жириновски – руски политик популист. Това изглежда смешно за украинските българи, защото диаспората тук е доста голяма, около 300 хил. души. Българското общество е доста активно, повечето хора живеят в Одеска област. Българските села са доста богати. Разбира се, че България доста помага на сънародниците си и районът е спокоен. Втората голяма диаспора са унгарците, живеещи на запад до унгарската граница и за съжаление не са интегрирани заради езика. 99% от тях са с унгарски паспорти. Децата им почти нямат шанс да кандидатстват във ВУЗ, защото не говорят и не разбират украински, затова и нямат алтернатива. Те де факто имат своята независимост – всичко е в унгарски флагове, всичко е написано на унгарски и украинското влияние там е минимално. Една от точките на г-н Костадинов е, че Украйна притеснява малцинствата и те не могат да получават образование. Това коментира с пряко включване от Киев доц. Даниел Бенатов.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940





В украинската конституция има точка, в която пише, че езиците и културата на малцинствата имат право на своето развитие. В Украйна националните малцинства имат своите училища и изучават родния си език до 4 клас, а после и предмети до 11-ти. Българите тук също имат алтернатива – ако искаш, отиваш и следваш в София. Предполагам, че г-н Костадинов е наясно със ситуацията тук. Хора като него не измислят нищо от себе си – те просо вземат методична програма от Москва като шаблон.


В ЕС руснаците ползват принципа, че обществото е отворено, има демокрация и липсва цензура. Те имат големи успехи в пропагандата, защото имат пари. Руският народ може да живее в страшна мизерия, но последните пари ще се вложат в пропаганда. Нашето посолство обаче работи нормално. Не е тайна, че Руското посолство е най-големият шпионски център на Балканите. Сред руските емигранти има хора, които поддържат Украйна, но има и такива, които повече приличат на провокатори. Преди активната фаза на войната започна реформа – децентрализация, и данъците в регионите си остават в тях – центърът не ги взема, посочи накрая доц. Бенатов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *