България

Силно се надявам, че моделът „Борисов“ е в историята

По повод откритото писмо на членовете на клуб „Девети декември“, Калоян Янков, член на Координационния съвет, коментира, че е шокиран от разговорите в стаята на ДПС, защото г-н Пеевски, меко казано, не се ползва с доверието им и продължи, че то е минала като ток.
Наясно съм, че за промени в Конституцията трябват 160 гласа и гласовете на ДПС са необходими за това, но не и за подкрепа на правителството. Конституцията трябва да се говори с всички, но за управлението е шокиращо. Още през ноември м. г. писах, че е нужно правителство заедно с ГЕРБ, при това в противоречие с политиката на моята партия тогава. Обстоятелствата се променят, а ние не трябва да оставаме същите. Има война, която оказва огромно влияние върху нашата част от Източна Европа. Президентът управлява еднолично държавата и политиката му е вредна. Той постига връщането на страната в сивата зона между Изтока и Запада и прави това, което Възраждане говори. България не се управлява добре по време на войната и липсват чужди инвестиции. Не подкрепяме този, който може да донесе траен мир, а стоим разкрачени между Изтока и Запада. Правителството на Петков не предостави Миг-ове, Су-та, ПВО и т. н. Поради ветото на БСП се включихме много частично в коалицията на демократичния свят, което е важно за развитието на страната за десетки години напред. 80% от борбата срещу корупцията е в изпълнителната власт. Тя се бори срещу корупцията, защото разполага с десетки милиарди левове годишно, които се харчат. Ако те се харчат правилно, корупция няма да има. Магистралите могат да се дадат на концесионер, който строи добре със собствени пари и ще имаме пътища като слънце, без държавата да инвестира собствени средства. Това коментира в студиото на Алтернативата Калоян Янков, член на Координационния съвет на “Движение Да, България”.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Силно се надявам, че моделът „Борисов“ е в историята. Сигурен съм, че този път Борисов няма да се обажда на Атанас Славов. Борбата между клановете в прокуратурата също е свидетелство, че този модел се разпада. Гешев започва да работи по теми, по които досега не е работил. Трябва да правим много внимателно съдебната реформа, за да не се окаже, че ДПС и може би ГЕРБ са сменили неудобния гл. прокурор с удобен.
При разглеждане имунитета на г-н Борисов Българският парламент трябва да си следва досегашните процедури и да бъдат оставени депутатите да гласуват по съвест. Но преди това трябва да се разгледат документите и да се види дали между кориците има нещо съществено и това не трябва да бъде залог за правителство. Ако бях на мястото на г-н Борисов, щях да си дам имунитета лично, защото това е най-добрият начин той да защити правителството. Обратното е много различно от това, за което сме се борили.


Изслушах първите два часа от записа на ПП и не се обидих. Нормално говорене. Политиците трябва да са с малко по-дебела кожа. Разчитам на постъпките и делата им. Необясним е завоят на нашето ръководство с влизането на министрите на правосъдието и туризма в кабинета, защото решението на Националния съвет беше да не се участва директно с министри. Излиза „и солта, и боят, и златото“. Най-важното, което трябва да направи това правителство, е нов бюджет и 3% бюджетен дефицит, без да се вдигат данъците. На крачка сме да изпуснем Еврозоната.
Настоящият кмет на Велико Търново, г-н Панов, няма как да подкрепим. Кампанията за местните избори е мажоритарна, а той е човек с дълго тъмно минало. За нас ще е лесно да му бъдем опозиция и ще изкарвам много неща срещу него.
Нямам големи очаквания, че управлението на това правителство ще продължи дълго, но по-важно е да има правителство. Опасността от руско влияние, съчетана с президентското управление в момента, е по-голяма от всичко останало, посочи в заключение Янков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *