България

Най-важното сега е българското правителство да работи възможно най-дълго

Най-мащабната информационно-психологическа операция (ИПСО) е започната от Русия още в началото на войната. В самото начало на контраофанзивата Путин направи изказване, че тя е започнала и вече привършва, както и че украинците търпят големи загуби в личен състав и военна техника. Показаха снимка от различен ракурс, която да предизвика ефект на мащабизация на украинските загуби. Путин е първото лице на тази психологическа операция, защото дори такива институции като Руската армия и Министерството на отбраната не се радват на доверие в обществото. Загубите, за които руснаците говорят, не могат да са истина, защото украинците не използват такива големи сили, за да търпят такива големи загуби. От друга страна нашият Генерален щаб разполага с информация, че руснаците вече използват резервите. Високоточното оръжие на украинската артилерия използва момента, за да унищожава тези руски резерви. Има голямо очакване от тази контраофанзива. Първо трябва да се унищожат резерви, складове и логистика, а след това, при по-добри условия, да се използват и по-големи сили, коментира в студиото на Алтернативата украинският анализатор Игор Федик.
Онзи ден РПЦ обяви пацифизма за ерес, но хората, участващи в маршовете, походите и референдумите за мир и суверенитет, не знаят за тези неща, защото не гледат руска телевизия, а само четат и слушат говорителите на руското посолство на Руската федерация, които не обсъждат ставащото в Русия.


Поредната среща в базата Рамщайн е много позитивна за Украйна. Има уверение за получаване на повече оръжие и по специално системи на ПВУ, ракетни системи, които са много важни за нас, за да пазим градовете си. Киев горе-долу е пазен. Днес дойдоха и миротворците от Африка. Що се отнася до Плана за възстановяване на Украйна, според украинците е добре Русия също да участва в това възстановяване, плащайки репарации. Това е много важен въпрос и в момента западните държави се опитват да изработят механизъм, по който могат да използват руските пари и ресурси за възстановяването. Колкото до позицията на България, аз съм голям оптимист. Това правителство е голям шанс и за Украйна, и за България, както и за двустранните отношения. Най-важното сега е то да работи възможно най-дълго, за да реализира всички тези планове, посочи в заключение Федик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *