Регионът

Trillion Energy ще направи 5 нови сондажа в газово находище в шелфа на Турция

by Rocky Teodoro|Rigzone Staff,  2023

Trillion Energy International Inc. планира да пробие пет нови добивни сондажа със странични стволи от съществуващи платформи в своето газово находище SASB в черноморското крайбрежие на Турция, за да увеличи общия брой на добивните сондажи до 11.

Trillion също планира да пробие поне един проучвателен сондаж, насочен към потенциални стратиграфски перспективи за природен газ в находището SASB, каза компанията в съобщение за пресата в края на септември. През 2024 г. компанията планира да завърши сеизмичното проучване и събиране на данните и да пробие два проучвателни сондажа в своите блокове за проучване на петрол в Югоизточна Турция. Местоположението на кладенците ще бъде определено въз основа на планираното сеизмично придобиване, започващо през четвъртото тримесечие на 2023 г., каза Trillion, добавяйки, че „планираната програма за проучване на нефт има потенциално много голямо въздействие предвид геоложката обстановка и серия от скорошни нови открития, направени в региона”.

Компанията очаква добива на природен газ от 15,4 милиона кубически фута на ден (MMcfpd) в края на годината за своите настоящи шест сондажи в находището SASB. Въз основа на своята програма за капиталови разходи за 2024 г. и след завършване на допълнителната капиталова програма с пет сондажа, Trillion прогнозира средно 23,1 MMcfpd за 2024 г., както и 30,8 MMcfpd в края на 2024 г. Насоките не включват никакви прогнози за обеми за силно въздействащата програма за проучване на нефт, която планира да изпълни, според съобщението.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940




За 2024 г. Trillion планира да похарчи 26 милиона долара за ремонтни работи и петте странични сондажа  в SASB, плюс 9 милиона долара за проучване на петролни блокове, за общо 35 милиона долара капиталови разходи, каза компанията.

За да оптимизира добива от  шестте кладенеца в находището SASB, Trillion заяви, че предприема няколко оперативни инициативи, които включват добавянето на бустер компресор към съоръжението за обработка на газ Cayagzi за намаляване на входното налягане, което се очаква да добави 4,9 до 5,3 MMcfpd към добива през кладенците. Инициативите включват също перфориране на 37 метра допълнително заплащане в три от шестте добивни сондажа и инсталиране на изкуствен лифт за намаляване на водното натоварване в два от шестте сондажи, според съобщението.

„Фокусирани сме на 100 процента върху реализирането на добивния потенциал на SASB както чрез настоящите, така и чрез бъдещите ни програми за развитие“, заяви главният изпълнителен директор на Trillian Артър Халеранс. „Като цяло сме доволни от количеството газ, което открихме в първоначалните си шест сондажа, и сега е време да се възползваме от него. След като SASB е на прав път, очакваме също така да добавим към Trillian за 2024 г. проучване за нефт с голямо въздействие в плодородната петролна провинция Cudi-Gabar“.

През август Trillion отчете приходи за второто тримесечие от 5,8 милиона долара (7,8 милиона канадски долара), което е увеличение от 288 процента спрямо същия период на 2022 г. Компанията отчете оперативен приход от 613 232 долара за трите месеца, приключили на 30 юни, в сравнение с оперативна загуба от $616 660 за трите месеца, приключили на 31 март 2022 г., според по-ранно съобщение.

Trillion също затвори финансиране на конвертируеми облигации за брутни приходи от приблизително 11 милиона долара (15 милиона канадски долара) през второто тримесечие, се казва в съобщението.

Превод Алтернативи и Анализи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *