АкцентСветът

Който вади националистическата карта, работи срещу Америка

Базата на Тръмп е твърда и никой не може да повлияе на нищо каквито и процеси да има. Той има четири заведени дела с 91 обвинения, което ще продължи през цялата кампания. Въпросът е дали Републиканската партия ще избере човек, извършил криминално престъпление. Случилото се в Колорадо не е политическо решение. Според чл. 14 от Конституцията човек, извършил опит за преврат, няма право да заема позиции. Новина от вчера е, че консулът, назначен от Министерството на правосъдието, Джак Смит, изпрати искането си до Върховния съд незабавно да се произнесе дали Тръмп е имал имунитет към 6 януари. Та случаят е конституционен, а не политически и не е зает от определени демократи. Тръмп ще бъде обвинен, коментира в студиото на Алтернативата журналистката от Асошиейтед прес Соня Александър.

По делото ще се явява Майк Пенс, който твърди, че е заплашвано семейството му. Хората, които твърдят, че всичко е фейк, не искат да дават показания под клетва. Забележително.

Вчера в Мичиган излезе официалният запис, в който Тръмп е наредил на комисията да не сертифицира изборите – прецедент за Америка. Във Върховния съд вече два пъти гласуваха срещу него.

Около 52% от американците смятат, че с тези присъди той не трябва да бъде избиран. Голяма част от републиканците също няма да гласуват под строй. Разделението в Конгреса не води до нищо добро.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

За съжаление Джулиани ще свърши като просяк. Със $148 млн. го удариха толкова много, че вече няма смисъл да го съдят.

В Америка живеят 136 националности и ми се говори за политическа коректност! Ако не приемаме другия, ние ще се изпотрепем. Регистрирани са около пет хиляди религии. Който вади националистическата карта, работи срещу Америка.

Байдън деликатно заяви официално, че ако Тръмп не се кандидатира, ще обмисли кандидатурата си.

Случващото се в Европа зависи от Украйна. Тръмп смята, че от позиция на силата може да накара Европа да плаща повече, защото Америка има своите проблеми и не иска да издържа повече Европа. Искат също Европа да се обедини в името на сигурността си. Ако изоставят Украйна, утре ще дадат три пъти повече пари.

При последната среща Зеленски открито заяви, че ако не ѝ с помогне, Украйна ще се превърне в терористична държава. Парите не се дават персонално, а всичко се наблюдава и се прави с идеята да не се стигне до световна или ядрена война. Най-голямата глупост е да се мисли, че Украйна може да се раздели и нещата да спрат, посочи в заключение журналистката.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *