АкцентБългария

Новите областни председатели на ДПС в Северозапада са все криминален контингент

Ердоган е доказан държавен ръководител и не забравя случилото се пред годините. Не вярвам да е забравил, че през 2017 г. Доган и ДПС излязоха с декларация срещу него. От последната Национална конференция на ДПС дори не изскочи новина, освен отсъствието на самия Доган. Всеки избягва да споменава името на Пеевски, дори зам.-председателят на управляващата партия в Турция се опитал да избяга от общата снимка с него, но не успял. С интерес ще проследя какви ще са промените в устава на ДПС в СГС, защото се съмнявам, че адвокатите на новия съпредседател ще се опитат да пробутат текстове, които делегатите дори не са виждали. По-балансираният и по-умереният човек е Джевдет Чакъров, но не смятам, че ДП ще отстъпи инициативата. Очаквам ролята на Доган оттук нататък да намалява; да има промени в областните структури и ДП да си назначи верни наместници. Оттам ще настъпи и разривът между двамата, коментира в студиото на Алтернативата Гюнер Тахир, бивш заместник-председател на ДПС.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Новите областни председатели на ДПС в Северозапада са все криминален контингент. Доган от години е зависим във всяко отношение, но най-зависим е от детския си комплекс – липсата на финанси. Това е и поводът за компромиса с ДП, който миналата седмица си изтърва много лошо нервите. Доган отхвърля възможността за избори 2 в 1 по-скоро защото на предстоящите Евроизбори ДПС няма да получи гласовете от последните парламентарни. Страстите ще се успокоят, макар ДПС да искат при всички положения да имат представители в регулаторите.
При всяко двувластие има противоборство, а и двама души са по-лесни за противопоставяне. Доган не случайно през Искра Михайлова (човек на ДП) предлага пакетно гласуване. Тайното отдавна е забравено. Делегатите на конгреса са кметове, общински съветници, областни управители и депутати, които получават заплатите си чрез тази партия. На Тахир ли да ръкопляскат?! Те целуват ръка на който има дава хляба. И България, и Турция помагат еднакво на статуквото. За съжаление турското население в България винаги бива използвано като „пета колона на Турция“. Не смятам, че по отношение представителството на турците в България двете страни взеха адекватни решения през последните над 30 години. ДПС бе оглавено от ликвидатор на бизнеси, който ще се прояви и като ликвидатор на партии – нищо ново под слънцето, посочи в заключение Тахир.

 

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *