АкцентСветът

Къде тогава отива сигурността на Европа и САЩ, ако ислямистите се сдобият с ядрено оръжие?

Само си представете – 194 дни заложниците в Газа не са виждали слънчева светлина. Не е ясно колко от тях са живи. След 7 октомври е крайно време светът да разбере, че става въпрос за терористична организация, имаща за цел да всява смърт и страх. Аятоласите държат в плен първо собствения си народ, като се опитват да пленят и целия регион и евентуално целия свят. Сега нека си представим, че тази фанатична група от ислямисти се сдобие с ядрено оръжие. Къде тогава отива сигурността на Европа, на САЩ и т.н., на всеки, който не е готов да се подчини на режима им? При последното нападение на Иран Израел разчиташе на съюзниците си. Около 20% от удара беше неутрализиран от Съюзническите сили, коментира в студиото на Алтернативата международният анализатор Давид Леви.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940


Има известна логика в твърденията на Иран, че ударът е бил преднамерено мек, но по-голямата част от тях не са изказани предварително, т.е. те са удобно нагласени, за да изглеждат логично. Наясно сме, че истинската манипулация трябва да съдържа възможно най-много компоненти на истина. Те са предупредили за времето и целите си С. Арабия, която съответно е предала тази информация на САЩ и оттам тя е стигнала до Израел. Но това не е от особен хуманизъм. Тези, които твърдят, че са правоверни мюсюлмани и заплашват с ракети третото по святост място за исляма и обвиняват Израел, че нарушава правата на мюсюлманите, защитават това свято място. Това иде да покаже кой мисли за обикновените хора и кой – за хаос и унищожение.
Градът Рафа в палестинската му част е последната позиция на Хамас. Там са останали четири батальона и няма как да се унищожи военната инфраструктура на Хамас, без да се влезе там. Унищожаването на самата групировка обаче е категорично нереалистична цел. Тя се използва от Нетаняху по-скоро като политическо послание и за консолидиране на все по-намаляващите му избиратели, защото Хамас е идеология. ИДИЛ уж също беше унищожен, но като идеология продължава да съществува, макар да не представлява заплаха за региона. Целта е това да се случи и с Хамас – терористична организация, за която човешкият живот няма никаква стойност. Те искат да унищожат Израел, не защото им е нужна тази територия, а защото е трън в очите на идеологията им, а именно завладяването на Европа и САЩ – Световният халифат.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *