АкцентСветът

На Запад разбират спечелването на войната от Украйна като унищожаване на Русия

В Украйна разбираме, че т. нар. Колективен запад все още живее в друга реалност; че войната ще дойде и в Западна Европа. Русия иска да прихване остров в Балтийско море и хората в Швеция и Норвегия разбират, че чакат на опашка след Балтийските държави и Полша. Затова и станаха членове на НАТО. На политически ниво САЩ разбират по-добре ситуацията. В Стара Европа дори политиците не разбират реалността. Украйна губи частични територии. Възможно е руснаците да спрат за няколко години, но после пак да подновят – консервация на ситуацията без гаранции. За мирни преговори не е възможно да се говори. На Русия просто ѝ трябва пауза. Към момента никой не печели. Ние се намираме в твърда отбрана, коментира в студиото на Алтернативата доц. Данило Бенатов, преподавател в ТУ в Киев.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940


За разлика от Путин, Зеленски ползва интернет и никой не му пречи да проучи ситуацията на фронта. Никой не разбира какво означава „победа над Русия“. На Запад разбират спечелването на Украйна като унищожаване на Русия; мислят, че е първа стъпка към ядрена война. Гражданска война в Русия е невъзможно – няма критичен брой хора, които искат промени. Руските интелектуалци са бежанци, останалите – не ги интересува.
Умора има. В Киев не знаеш какво ще ти се падне от лотарията всяка следваща нощ. Нужно е разрешение от САЩ да се удрят логистични центрове на руска територия. Енергийната ни система живее само на помощ от Европа. САЩ и Германия не искат приемането ни в ЕС и НАТО. От 2014 г. не давам прогнози, защото тогава си мислех, че Русия няма да нападне Украйна. Има и лоши прогнози войната да продължи пет години, посочи в заключение доц. Бенатов.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *