АкцентСветът

Чрез способите си Коминтернът се превърна в инструмент за промяна на международното статукво

Всички страни победителки взимат трофейни документи. До документите на Коминтерна обаче още никой български учен не е допускан. Като плод на издирванията ми излязоха два обемисти тома – над 1000 стр. с документи, от които става ясно каква е била ролята му в историята ни – абсолютно разрушителна в името на „световна революция и установяване диктатура на пролетариата“ (по Маркс). Ленин създава Коминтерна, определяйки го като „щат на световната пролетарска революция“. Така, докато Ленин е на власт, той е получавал лъвския пай от завладените от Руската империя ресурси. И двата бюджета се гласуват от Политбюро на Болшевишката партия. Първоначално бюджетът е 30-40% от бюджета на Болшевишка Русия, но при Сталин намалява. Той измисля теорията, че трябва да се даде приоритет на СССР и така извършва подмолна революция. Септемврийското въстание, което си е един въоръжен метеж в помощ на т.нар. Световна пролетарска революция, у нас е наредено от Москва чрез двама платени коминтерновски дейци – В. Коларов и Г. Димитров. Следва най-големият терористичен акт за 20 в., коментира в студиото на Алтернативата историкът проф. Лъчезар Стоянов.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940


Наришкин на една конференция за наследството на Коминтерна изтъква някои практически ползи: чрез него да дискредитираш политическите противници и да направиш привлекателен образа на СССР. В коминтерновските школи се създава плеяда от професионални разузнавачи и терористи. Чрез способите си Коминтернът се превърна в инструмент за промяна на международното статукво. От 2014 г. под ръководството на Путин се изготвя федерален закон – стратегия за развитието на РФ. Последно се подписа Указът за историческото просвещение. Документът е от седем глави, 21 точки и много подточки и заслужава голяма внимание. Открояват се няколко неща – предефиниране на Руския свят и Руската нация, определяна там като „многонационална нация“ и Русия като „държава, създала уникална цивилизация, създадена от руският народ в съюз с други народи“, оттук и уникалността. Присъства и борбата с Колективния Запад с цел да се укрепи Руският свят. Адресатът е руското общество и т.нар. съветска многонационална нация. Тоест част от руския елит се връща към доктрините на Брежнев, според които руската нация е държавотворна, което е идея за русификация на всички. Насочена е най-вече към беларусите и разбира се – украинците. Идеологическите мотиви за започване на войната бяха именно такива – че няма украинска нация, а украинците са част от многонационалната руска държава и част от Руския свят. Политиката е насочена и към страните ОЕД и бившето социалистическо съдружие, т.е. и към нас, за да бъде проследена и изтъквана общата ни съдба след разпадането на СССР. Очевидно концепцията е много агресивна.
Днес Варненската прокуратура е внесла в съда забраната на паравоенни организации – БНО „Шипка“ и воински съюз „Левски“, тренирани от руснаци. От 2017 г. досега прокуратурата не намира повод да ги спре, как е възможно?! Ето го опитът на Коминтерна – паравоенни структури покрай и извън държавата, които официално вербуват войници, посочи в заключение проф. Стоянов.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *