АкцентБългария

Негласуването ни дърпа надолу към постна пица и заблуди за път към Европа

Европейският дебат отново беше изместен основно от ГЕРБ и ДПС, които решиха да ни изпратят предсрочно на избори поради нежеланието си да поставят поставят подпис под конкретни дати за конкретни реформи. Старите партии дори не си правят труда да провеждат европейска кампания. Нямаме нужда от туристи в Брюксел или в нашия парламент, а от хора, които познават механизмите на институциите. Хората осъзнават необходимостта от това някой да им говори по същество, по конкретните политики, които ще направят живота им по-добър. В европейския дебат стана ясно, че дори и програми като „Иновации и конкурентоспособност“ не са познати на малкия и среден бизнес. Има нужда от тази информация. Поемам ангажимента пред хората от Северозападна България да доведа тези възможности близо до тях. Първата ми задача е разкриване на офис там, за да има постоянен диалог. Решаващо е какви хора ще изпратим в Европарламента, коментира в студиото на Алтернативата Деница Симеонова, водач на листата на ПП-ДБ в 6 МИР Враца.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940


Кампанията ми беше изцяло лична. Обикалях малки населени места. Хората се затрудняваха да изброят имената на трима евродепутати. Поставям си дългосрочен приоритет, свързан с работата с младите хора. Планирам в екипа ми да са предимно такива. Целта ми е повече възможности за предприемачите, за малкия и среден бизнес и най вече за младите хора с таланти. България реално може до стои в центъра на иновационната карта на Европа. Представителите ни там биха могли да лобират за по-добър контрол на европейските средства, да се увеличат правомощията на Европрокуратурата. Похабяват се парите на всички европейци, вкл. и на българските граждани. В програмата си залагаме превенция на болести и безплатни лекарства за диабет и сърдечно-съдови заболявания, детска болница, повишаване доходите на лекарите.
Разговорът, който проруската пропаганда се опитва да скрие, е че Европа трябва да се бори за своята автономност. Участвах в редица дебати с представители на партии, които защитават проруски интереси и се вижда, че те нямат реални идеи. Нищо освен опорки, обвинения и „страхуване“ на хората.
Хората в Северозапада са наясно защо взехме решението да влезем в сглобката. В диалога те успяха да видят и някои внушения и заблуди. Вижда се и че добрите проекти за общините идват именно при управлението на министър Андрей Цеков, макар в момента кметовете да се опитват да си припишат заслугите изцяло. Но разговорът трябва да е личен, защото сме заглушени през голяма част от медиите. Ясно се видя, че когато се поставиха на масата реформи, въпреки всички заявки за евроатлантизъм, партиите се отметнаха от тях. Отнасям се критично към поведението на ЕНП и подкрепата ѝ за ГЕРБ в България. Важното е че ние поставяме 160 страници програма с реформи, която ще искаме да се изпълнява както я залагаме. Не може да даваме на хората още от същото. Призовавам да се гласува – така намалява тежестта на купения и контролирания вот. Негласуването ни дърпа надолу към постна пица и заблуди за път към Европа, коментира в заключение Симеонова.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *