АкцентБългария

Костадинов набеждава за американско всичко, което не влиза в политическата му платформа или програма

От Варна започна парламентарната си кариера още Жорж Ганчев със своя Бизнес блок. Оказа се агент на ДС. От там влезе в парламента и Волен Сидеров. Мракобесната фигура на бившия гл. прокурор Филчев също беше варненски подарък. Симеон II направи първото си голямо посещение у нас през 2001 г. именно там и към него се вля голяма група парламентаристи, подготвени във Варна. Варна винаги е подавала сигнали, че е готова да прави подобен тип екзотични и изненадващи подаръци. Не закъсняха и Марешки с Воля, и Възраждане на Костадинов, а сега и Величие. Защо? През последните 25 години Варна е град с подтиснат икономически, социален и културен потенциал. По тази причина гражданите трудно намираха представителство в местната и парламентарната власт. Четири мандата на К. Йорданов, наследен от Портних с два мандата и половина, през което време градът се провинциализираше. Там се намираше и едно от двете генерални консулства на РФ, което предполага и развиването на доста солидна агентурна мрежа. Цялата администрация на К. Йорданов беше минирана с хора от бившите тайни служби на бившия комунистически режим. Това беше наследено от Портних, който до 2011 г. беше руски гражданин, коментира в пряка връзка за Алтернативата журналистът от Дневник Спас Спасов.
Не ме изненадва, че Възраждане са обявили Величие за американска партия, след като Величие си е своего рода клонинг на Възраждане. В това не може да се открие логика – Костадинов набеждава за американско всичко, което не влиза в политическата му платформа или програма. Стреми се да се дистанцира. Настъпва и разрив между него и Ивелин Михайлов и последния регистрира партията си два месеца преди последните избори с активна кампания от врата на врата. Предлагат успешен микс от политически послания и визия. Създаден беше исторически дисниленд, който представя захаросаното ни минало. Проектът е кремълски. Постепенно позициите бяха смекчени, особено в последния месец.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940


Подобни продукти се появяват, подготвяни от Русия, в период от 2-3 години и като се износи единият, веднага се появява другият, загрявал на резервната скамейка.
Акции на Исторически парк с номинал 1 лв. са продавани на цени от ок. 250 лв. и то не през Фондовата борса, а от частни лица. Така парите са влизали в частни сметки, а КФН не направи абсолютно нищо. Вземани са заеми от частни лица в полза на Ив. Михайлов. Институциите не са се самосезирали заради посланията на Михайлов и Марков или заради самото финансиране. Михайлов действително създава въоръжени отряди под формата на спортни клубове или охранителна фирма; разполага и с арсенал от оръжия.
Никой, който си е позволил да влезе в остър сблъсък с журналисти, не е стигнал далече. Но пък може да станем свидетели на умело използване на собствени медийни канали. Студиото на Киро Брейка е брандирано с портрета на Т. Живков и Г. Димитров, а самият той не пропуска да споменава колко добре се е живеело в България до 89-а. Агресивното поведение на подобен тип формации обикновено е печелившо. Ако хората от Величие продължат да се държат така, биха набрали инерция за следващи избори, посочи в заключение журналистът.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *