АкцентБългария

Първата голяма стъпка е да се обърнем към онези 1 млн. човека, които са ни подкрепяли

В БСП се случи революция и връщане към колективното начало, но не и преврат, защото Нинова сама си подаде оставката. Националният съвет я прие и сложи временно изпълняващ длъжността. Това не е първият път, в който ѝ искаме оставката – просто този път беше по-революционно. Писна ни. Партията се срива, липсва чуваемост. Решихме, че е време за промяна. Дори ИБ на БСП осъзнаха, че 7% вече е много ниско и има риск партията да изпадне извън борда. Дразнеха се, че Калоян Методиев беше лично посочен от Нинова и влезе в листите, което се случва за първи път. Получи се взривоопасна ситуация. Взехме решение, че още на първото заседание на парламентарната група, той трябва да бъде изключен. Не мисля, че е редно да изключваме и Нинова, но тя ще трябва да се съобрази с решенията, а именно да освободи мястото като депутат за следващия. Поне за момента не е заявила подобно желание. Дебатът за прекия партиен избор е голям в БСП. Въпросът е дали може да се гарантира тази демокрация, коментира в студиото на Алтернативата Габриел Вълков, член на НС на БСП и председател на Младежкото обединение.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940


Има много кандидати за наследници. Уставът на БСП спира Зарков. Иван Таков успя да обедини лявото в София и е достоен да заеме позицията. Но има и много други. Не мисля, че в момента ПГ на БСП би се разцепила. БСП трябва да е в опозиция; тя има за разрешаване много вътрешни проблеми. Със седемте си процента няма как да участваме в правителство. Първата голяма стъпка е да се обърнем към онези 1 млн. човека, които са ни подкрепяли. Това става с нови лица, които вече ги има.
Величие спечелиха, защото хората търсят нещо ново. Явно част от избирателите видяха алтернатива в тях. И двете партии сме прекалено малки, за да си сътрудничим, посочи в заключение Вълков.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *