АкцентБългария

Елена Йончева ми е едно от най-големите разочарования в живота

Тази кампания прилича на състоянието на семейство след тежък развод. ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ се опитват да се изкарат алтернатива един на друг. БСП излиза с посланието „тези, които щяха да бъдат алтернатива един на друг, се сглобиха и направиха най-нечистоплътното правителство в историята на българския преход. Изпраха Борисов. Ние не се гушнахме с ББ. Стояхме в опозиция. Лявото пространство прилича на италианско семейство, което по симпатичен начин се кара, но в края на деня ще седне на една маса. Убеден съм, че рано или късно левицата ще се обедини. БСП отвори вратата за ляво обединение. Оттук нататък и другите [леви] партии има да извървят своя път. Обединението няма да е лесно, но важното е, че процесът ще започне. Смяната на Нинова е отделен въпрос и трябва да се реши в БСП. Не виждам защо другите леви партии трябва да имат думата. Процесът ще се състои със или без нея, коментира в студиото на Алтернативата Александър Симов, кандидат за евродепутат от БСП.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940


Сухата статистика и табличките, които вади Асен Василев, нямат нищо общо с живота на хората. За детските градини БСП предлага политика, лансира, пребори са да мине през парламента и да получи финансиране , накрая Василев го слага на билборд. Ето това е паразитизмът на т.нар. градско дясно. Защо когато станаха скачен съд с ГЕРБ направиха същото? При тях социалната политика е един телевизионен балон. И досега виждам, че част от политическия сектор се е вбила в тази кампания в политическия вектор, сякаш само така могат да изкарат гласове, без да говорят за реалното положение на хората. Замерят ги с таблички и презентации, които нищо на никого не говорят. БСП предлага продължаване на политиката, която ние проведохме и извоювахме: продължаващо увеличение на пенсиите и доходите. И в двата вида избори предлагаме позиция, която да следва интересите на България, а не само на пиещи крафт бира по жълтите павета.
Появата на Калоян Методиев се приема трудно. Предстои да видим как ще се отрази на БСП тази номинация. Хората трудно приемат такова прескачане от едно политически пространство в друго. Това ми казват избирателите. Пожелавам успех на всеки от лявото пространство. След изборите ще си направим изводите. Очевидно е, че след тях БСП трябва да вземе мерки, за да може да върне избирателите си. Те не отиват да гласуват за десни партии. Те или избират друго ляво, или не гласуват, неразбирайки какво делим в левицата. Имаме общ дефект на политическата система. Забелязвам, че сме изгубили способността да се изслушваме. Нека да не сме съгласни, но да се изслушваме, за да видим има ли база върху която да се разберем.
ДПС развеждат Елена Йончева като панаирджийска мечка из селски събори. В продължение на две години БСП работи за нея като символ на нещо ново в политиката. Тя ми е едно от най-големите разочарования в живота. Имах честта да я представя на хората в Националния съвет. Оказа се, че тя е гласът единствено на собствения си интерес. Изумен съм.
БСП никога няма да пие мазно турско кафе. Можете ли да извикате представител на ПП-ДБ и те да се подпишат, че няма да управляват отново с ДП и ББ. Умните и красивите подсигуриха възхода на Пеевски – дадоха му цялата власт. Денков показа, че може и той да е премиер, но Пеевски пак управлява. И днес ми казват, че повече няма да управляват с него!
Европа на Урсула-фон-дер-лайените върви към унищожение. Искам задължителна миграция в Пакта за миграция, защото така вреди пряко на интересите на България, предоговаряне на Зелената сделка и ако иска някой да се готви за война, Лайен да праща децата си на фронта, посочи в заключение Симов.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *