АкцентБългария

Политиците от проевропейските партии не познават историята и не разбират ситуацията, в която управляват

Кой ще победи в САЩ е много важно за Европа, а ние сме част от ЕС. Когато Харис се кандидатира за президент през 2016-а, заемаше по-леви позиции. Сега се нагажда към други настроения – по-центристки и към школата на Байдън. Шансовете между Тръмп и Харис са еднакви. След вицепрезидентския дебат никой от демократи и републиканци не си е променил становището. В България хората са разтревожени от възможността за поредна политическа криза; тревога и че Възраждане биха вдигнали процентите си. Винаги съм се чудила защо подобни партии се наричат националистки. Те са си рубладжии и не дават пет пари за България, коментира в студиото на Алтернативата Нася Кралевска, писател и общественик.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Моите родители например мечтаеха за Европейски щати. Повечето хора са следвали в Западна Европа. Не мисля, че на 9 IX русофилите са били повече. Членовете на БКП-Комунисти са едва 10 хил. БКП за два месеца стигна до 200 хил. души – т.нар. бояджийство. Терорът играе съществена роля в наплашването на хората. Наследниците на комунистите се изродиха в тези партии, от които се страхувам. Навсякъде са – вкл. В ГЕРБ. Влиянието на БСП намалява. Не става със същите хора. Комунизмът се основава на материалната изгода. Провежда се обезкултуряване още в първите години. Децата знаеха за българската история колкото и комунистите; попиваха същата пропаганда.

Намесиха се и нови фактори. Познавам способни млади хора, които работят и живеят в България, професионално удовлетворени. Чувам обаче, че се шири огромна неграмотност, което ме плаши. Не разбирам защо още при управлението на ОДС не се стигна до промени в системата. Имаше интелигентни министри, но нищо не се направи. Темата ме занимава дълбоко. Имам чувството, че политиците от проевропейските партии не познават българската история и съответно не разбират добре ситуацията, в която управляват. Това е огромна грешка и е опасно. Комунизмът все още се чувства в манталитета на хората.

Хибридната война на Русия е много подмолна и ефективна. Целият западен свят е пълен с агенти. Фактически болшевишка Русия гледа 30-40 години напред и се подготвя. Другата страна на въпроса е, че тя не цени човешкия живот. Докато Западът е непрестанно в предизборна борба. Пропагандата застига и Щатите, където в доста университети се преподава марксисзъм, но не се учи какво се случва с държавите, които са били под комунизъм, коментира в заключение Кралевска.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *