АкцентРегионът

Kulturomania.ru: Хърватия предложи да се проведе общоевропейски концерт „Парад на победата“

(Дез)информация/Анализи

Координационният съвет на организациите на руските сънародници (КСОРС) на Хърватия пое инициативата за провеждане на общоевропейски концерт „Парад на победата“ в чест на 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война, съобщава сайтът  на Россотрудничество.

В много страни вече са започнали вокални, литературни и танцови съзтезания. Организиран е и онлайн конкурс за читателите „Ден на победата“.

КСОРС Хърватска предложи да се обединят победителите в конкурсите от различните страни в мащабен празничен виртуален концерт „Парад на победата“. В един видео концерт ще бъдат събрани най-добрите произведения на участниците.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Предлага се виртуалният концерт да бъде излъчен на сайтовете и страниците в социалните мрежи на организации на сънародниците в различни страни.

Инициативата за концерта вече е подкрепена от Европейския регионален координационен съвет и КСОРС на редица държави.

Коментар на АА

В различни медии и социални мрежи вървят много инициативи за виртуални еквиваленти на „Марша на безсмъртните“, а сега и за виртуален концерт по случай парада на 9 май. Струва си да се обърне внимание на координационните съвети на руските граждани в чужбина. Прави впечатление, че въпреки че руското влияние е най-голяма в Сърбия, този регионален координационен център е разположен в Хърватска. След влизането на Черна гора в НАТО, все по-голяма част от руските емигранти се насочват към Хърватска.

* https://kulturomania.ru/news/item/khorvatiya-predlozhila-provesti-obshcheevropeyskiy-kontsert-parad-pobedy/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *