Светът

Tsargrad.tv: „Абсолютна лъжа“: ЗВО опроверга слуховете за проблеми с коронавируса във военните университети

(Дез)информация/Анализи

Информацията за тежката санитарна и епидемиологична ситуация във военните учебни заведения на Санкт Петербург не е вярна. За това пише RIA FAN.

Според пресслужбата на Западния военен окръг (ЗВО) слуховете са „абсолютна лъжа“. Във всички контролирани училища се провежда превантивна проверка от месец и половина. Общо са извършени около 5,4 хиляди тестове.

Служителите на санитарните инспекции също редовно извършват проверки. Що се отнася до студентите, те бяха прехвърлени в дистанционния режим.

„При най-малките неразположения всички студенти бяха незабавно преглеждани от лекари и преминаваха задължителни тестове. Всички, които потвърдиха наличието на патогена, незабавно бяха изолирани в медицински институции на руското Министерство на отбраната“, обясниха от ведомството.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Сега образователният процес е напълно ограничен, а кадетите ще бъдат изпратени вкъщи на 5 май. На 9 май завършилите ще получат лейтенантски еполети и документи за завършване.

Коментар на АА

Горното съобщение е опит на Министерството на отбраната да тушира отрицателния обществен отзвук след първите новини запоява на заразени курсанти във Военно-медицинската академия в Петербург. Информациите от независими източници недвусмислено посочваха, че това се е случило към 14 април и в продължение на 5 дни ръководството на академията отказва да даде гласност. След разкрития в медиите през родители и близки на курсантите, Министерството на отбраната е принудено да направи официално заявление за заразата във ВМА Киров, което само по себе квалифицира този материал в Царьградкато кризисен пиар.

Според местни издания, най-вероятно, при тази изолация и затвореност на курсантите, вирусът да ги е заразил по време на репетиции за парада за 75 годишнина от края на ВСВ. Това става в периода след 10 април.

Първата група регистрирани заразени е от 60 души. На 16 април Владимир Путин оповестява решението си за отмяна на парада на 9 май.

Изводите са налагат от само себе си.

* https://tsargrad.tv/news/absoljutnaja-lozh-v-zvo-oprovergli-sluhi-o-problemah-s-koronavirusom-v-voennyh-vuzah_251439

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *