Светът

Tsargrad.tv: “Приоритет на руското право”: Путин предложи изменения в руската конституция

(Дез)информация/Анализи

В хода на посланието си до Федералното събрание руският президент Владимир Путин предложи редица изменения в Конституцията на страната. Сред тях са изменения на „приоритета на руското законодателство пред международното“.

Тази идея премина по терлици през поредица от предложения, изразени от държавния глава. Например Путин предложи да се въведат няколко ясни изисквания към президента на Русия. Лидерът на Руската федерация, смята Путин, трябва да живее в Русия от поне 25 години. Освен това кандидатът не трябва да има чуждо гражданство или да е имал някога разрешение за пребиваване в друга държава.

„Важното е, че мисията на държавния глава е да служи на народа на Русия,“ каза Путин. „И нищо друго. Без полутонове.“

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Коментар на АА

Предложените от Путин изменения са важни и предполагат значителни промени в политическата система на Русия, но в същото време са и индикативни за намеренията му за оставане на власт след 2024 година. Предложеният пост на Дмитрий Медведев за негов заместник в Съвета за сигурност определено прекратява кариерата на сегашния министър председател в оставка.

* https://tsargrad.tv/news/prioritet-russkogo-prava-putin-predlozhil-popravki-v-konstituciju-rossii_234262

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *