АкцентАнализи & Алтернативи

Алтернативи & Анализи: Пеевски срещу Борисов – обратното броене започна

„Вятърът на устата“, който си прави Гешев само потвърждава прогнозата ми – няма място едновременно за Пеевски и Борисов „на върха“. Той влиза в ролята на секундант, който вече пусна обратното броене до директния сблъск.

Пеевски усеща че времето работи срещу него. Губи в ЕС и в Америка и за това „предупреждава“ Борисов – тръгна ли аз, тръгваш и ти. Тези пари, които заедно правихме, няма само аз да загубя.. Пунта марата на Гешев е пословична, обвинения и присъди не го интересуват. Всичко е в досъдебната фаза – арестува, пиари, заплашва, назидава, медиите отразяват. Това е неговото шерифско правосъдие, и помнете ми думата, той повтаря поведението на ранния главен секретар Борисов.

Навсякъде личи почерка на Пеевски и на Доган зад кадър. Владетелят на сараите уж е недоволен от Пеевски, уж не може да го контролира, но пази гробовно мълчание, което всеки от участниците в смъртносната последна битка интерпретират посланието му като : „оправяйте“ се сами. Дарвинизъм в чиста проба, оцеляват най-приспособените.

Атаката срещу приватизацията и лично срещу Костов е временен компромис за да се избегне пряк сблъсък. Намират общ враг, прехвърлят вниманието от сегашните зулуми „за последно“. Но и това е временно решение, Пеевски тръгна да става политически лидер на ДПС, за да представи атаките срещу него като „политически“. Финансира обилно Гешевските медийни операции и инвестира в него, но не всесилен.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Може да плаши, да пунтамари, но в същност е „въздух под налягане“, когато стане въпрос за възможностите му да спаси Пеевски от неотменимата му съдба. С методите му, в които има повече пара и обем, отколкото съдържателен процес, той е обречен, защото не може да произведе нещо повече от привидност на правосъдие и социална справедливост. Плаши гаргите, както се казва. В казуса с Божков най-явно се пролича несъвместимостта между действията на математика Божков, и на милиционера Гешев. Така го погна, че накрая държавата ще плаща щетите от дейността му.
Бомбата КТБ цъка, делото е в съда, а там пунта марите имат ограничена полезност. На всичко отгоре настрои срещу себе си доста съдии.

Тук идваме до най-важната част в формулата „Гешев“ – зависимостта му от Пеевски.
Когато и ако Пеевски се срещне със своята съдба, Гешев ще се лиши от опора и подкрепа на механизма на „силовиците“ в българската политика, чиято лоялност се смазва от финансовите потоци на Пеевски.

Без постоянни и значителни финансови потоци, които да подхранват корупционните мрежи, цялата пирамида на властта ще се срути.

Илиян Василев

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *