Светът

Tsargrad.tv: Добре е в ЕС, но е по-добре в Русия? За една година броят на гостите от Европейския съюз е нарастнал с 41,5 хиляди.

(Дез)информация/Анализи

През последната година броят на руските гости от Европейския съюз  е нарастнал с 41,5 хиляди в сравнение с 2018 година.И все пак в ЕС е добре, но в Русия е по-добре?

През миналта 2019 г. страната е била посетена от 41,5 хиляди гости от Европейския съюз повече, отколкото през 2018 г. Такива данни бяха предоставени от Граничната служба ФСБ на Русия.

Общо 4,75 милиона жители на Европейския съюз са посетили Русия миналата година. Повечето хора са дошли от Финландия – 938,6 хиляди. Малко по-малко гости е имало от Германия, следвани от граждани на Полша, Естония, Латвия и Литва.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Освен това, в сравнение с 2018 г., през 2019 г. е имало повече гости от балтийските държави, пише RT.

Добавяме, че най-често в Русия миналата година са идвали на бизнес посещения – повече от 2 милиона души, след това туристи – около 1,5 милиона души, малко по-малко европейци са идвали с цел работа и обучение.

Коментар на АА

Решихме да включим този превод и коментар за да дадем пример за отчаяна руска пропаганда.

Забележете какъв е повода за „гордост“, това че огромната Русия, е привлякла за 2019 година с повече от 42 хиляди /един стадион хора/ повече европейци, отколкото руски туристи са посетили ЕС. И нито дума за това, че става въпрос САМО за 4,75 милиона туристи изобщо посетили Русия  – което по стандартите на Европа е нищожна цифра – това са почти двойно по-малко от броя на туристите в България?, да не говорим за големите туристически страни в ЕС.           

Но още по-цинична е гордостта на фона на основната причина по-малко руснаци да посещават ЕС и това не са визите и санкциите, а сривът на рублата и по-ниските доходи, а това изобщо не подкрепя тезата, че в Русия „е по-добре“.

 * https://tsargrad.tv/news/v-es-horosho-no-v-rossii-luchshe-za-god-chislo-gostej-iz-evrosojuza-vyroslo-na-415-tys_239320

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *