Светът

Ria.ru: Косачев посочи причината за несъгласието между Русия и Украйна

(Дез)информация/Анализи

Причината за трудностите в отношенията между Русия и Украйна са външни фактори, необходимо е да се спре подкрепата на „партията на войната“ в Киев, и самият конфликт ще спре, заяви пред РИА Новости ръководителят на международния комитет на Съвета на федерацията Константин Косачев.

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че добрите отношения между Русия и Украйна ще бъдат в интерес на целия свят.

„Когато американският президент казва, че Русия и Украйна“ трябва да се разбират помежду си „, той едва ли го казва със задна мисъл. За разлика от вътрешните си противници, за Тръмп това наистина не е централен конфликт“, каза сенаторът.

Той е по-заинтересован по темата за Китай или Иран и разрешаването на такава важна за Европа тема отчасти би развързало ръцете му и „свалило остротата на украинско-руските досиета на неговите обвинители“, смята Косачев.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




„Проблемът е, че почти всички трудности в отношенията между Русия и Украйна са вдъхновени отвън и могат да бъдат преодолени само ако външният фактор не работи за продължаване на конфронтацията, а за намиране на начини за сближаване“, каза политикът.

Но този конфликт според него е много полезен както за много външни сили, така и за тези, които са разчитали на война в самата Украйна. „Просто казано: спрете да подкрепяте„ партията на войната “в Украйна и самият конфликт ще спре“, каза Косачев.

„Има ли достатъчно воля затова Тръмп? Малко вероятно. Но фактът, че е уморен от това, е добър знак“, заключи сенаторът.

Коментар на АА

Константин Косачьов озвуча традиционна интерпретация на Кремъл за причините на конфликта между Русия и Украйна, която по вълшебен начин изключва както анексията на Крим, така и военните действия на руската армия в Източна Украйна. Цялата вина се прехвърля върху патриотичните сили, които се противопоставят на руската агресия.

Не е новост и опита да се използват елементи от общата политика на Тръмп – желанието му да не се намесва навън като се интерпретира като оттегляне на подкрепата за Украйна срещу Русия като неотразяваща жизнен интерес на САЩ.

Косачьов правилно оценява шансовете за двоен удар – отдръпване на подкрепата на Тръмп и отстраняване на представителите на патриотичните кръгове от управлението на Украйна като прекомерно пожелателни за да се сбъднат.

* https://ria.ru/20200224/1565133214.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *