Rossaprimavera.ru: Американски генерал: Русия възпрепятства евроатлантическия път на балканските страни

(Дез)информация/Анализи

Русия засилва социалното и политическо напрежение в региона на Балканите, заяви на 27 февруари по време на реч в Комитета на въоръжените сили на Сената на САЩ Тод Уолтърс, върховен главнокомандващ на Съюзническите въоръжени сили в Европа.

„Освен историческите и културните връзки с Балканите, Русия разглежда поддържането на социалното и политическо напрежение в региона като централен принцип на нейната дейност, чиято цел е да попречи на отделните балкански държави да напредват към евроатлантическото изравняване и интеграцията. Въпреки това, присъединяването на Черна гора и Северна Македония към НАТО е голям успех,  въпреки значителните опити на Русия да блокира и възпрепятства интеграцията на тези страни „, заяви Тод Уолтърс.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.
Освен това, върховният главнокомандващ на НАТО в Европа припомни, че Русия все още не е признала статута на Косово, а „Силите за Косово“ са основната стабилизираща сила в Косово.

В заключение Тод Уолтърс заяви, че енергийната конкуренция, политическата несигурност и напредналите технологии могат да нарушат демократичните принципи, установени на Балканите. В същото време Русия, Китай и Иран ще предприемат всякакви агресивни действия за нарушаване на стабилността на региона, използвайки всякакви инструменти и подкрепяни от все по-добри въоръжени сили.

* https://rossaprimavera.ru/news/b2cc6de2

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *