Регионът

Regnum.ru: В турския парламент сирийския спор прерасна в бой

(Дез)информация/Анализи

В турския парламент се състоя масова размирица между привърженици и противници на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Запис за инцидента, свързан с обострянето в Сирия, е публикуван в YouTube.

Кемал Kълъчдароглу, лидерът на опозиционната Народна републиканска партия, предложи да се започнат преговори със сирийския президент Башар Асад. Ердоган заяви, че авторът на тази идея е предател. Това бе последвано от остри критики към турския лидер.

Представители на управляващата Партия на справедливостта и развитието се застъпиха за Ердоган, по-късно схватката прерасна в бой. Десетки депутати участваха в свадата, заседанието на парламента беше прекъснато.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Коментар на АА

В българските медии изобщо не се покрива вътрешния дебат в Турция по отношение на военната авантюра на Ердоган в Сирия. Представя се фалшива картина на консенсус и всенародна подкрепа на президента Ердоган, което е функция на вниманието върху контактите на премиера Борисов с президента Ердоган.

Лидерът на опозицията в Турция предлага преки преговори с Асад, което е прекалено рязък завой в турската външна политика. Но разчита на недоволството в турското обществото от растящите загуби в жива сила.

Ако Ердоган не постигне бързо уреждане на кризата по дипломатичен път и се наложи да воюва още, което неминуемо е свързано с нови загуби, общественото мнение може да се обърне срещу него.

Опозицията трудно може да разчита на успех в преговори с Асад, особено докато той не е основния фактор в Сирия. Да не говорим, че дори при преговори сирийския президент няма да отстъпи от намерението си да установи контрол над цялата територия на Сирия и да неутрализира опозицията.

* https://regnum.ru/news/2876105.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *