АкцентСветът

Rusmonitor.com: Путин ще подпише измененията в Конституцията в деня на анексията на Крим – 18 март

(Дез)информация/Анализи

Пакетът с измененията на Конституцията ще бъде предаден на президента Владимир Путин за подписване до 18 март. Това съобщава Интерфакс, позовавайки се на източник от работната група, която подготвя измененията.

„Тази дата – денят на обединението на Крим с Русия – има символично значение“, казва източникът. Преди подписването измененията трябва да бъдат одобрени от Парламента и Конституционния съд.

На 10 март Държавната дума ще разгледа законопроекта за промени в Конституцията на второ четене, на 11 март – на трето, последно четене.

Измененията ще влязат в сила, ако бъдат подкрепени от националния вот на 22 април.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Коментар на АА

Путин все повече ще залага на символиката, която замества липсата на съдържание в посланията.  Приемането на измененията в конституцията в Парламента и Конституционния съд е извън съмнение.
Не се очакват изненади и от плебисцита, тъй като въпросите няма да включват реален избор, а само да потвърдят волята на Кремъл. Паралелно с другите „техники“ Кремъл пусна в употреба и оръжието „няма да гласувам“ или други форми на протестен вот, които не влияят върху резултата.

Единствената политическа „стока“ която Кремъл може да продаде в момента е „гордостта“ от анексията на Крим, но 6 години минаха от тогава и очарованието отдавна отмина.

Най-голямата опасност за режима са протестите, които ще съпътстват и предшестват плебисцита.

* https://rusmonitor.com/putin-podpishet-popravki-v-konstitucziyu-v-den-anneksii-kryma-18-marta.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *