АкцентСветът

Rusmonitor.com: Пионтковски разказа за бъдещето на Путин като доживотен диктатор на Русия

(Дез)информация/Анализи

На 10 март 2020 г. държавният престъпник Путин се обяви за пожизнен върховен владетел на Русия.

Русия през 2014 г. не само свали MH17 над Донбас, но го направи нарочно. Всъщност те планираха да свалят самолет на „Аерофлот“.

В интервю за журналиста на SotnikTV Александър Кушнари известният руски политически анализатор Андрей Пионтковски коментира редица актуални теми. По-специално, експертът отбеляза, че още през декември 2019 г. той е осъзнал: Путин ще измами всички, защото още на срещата с работниците говори за необходимостта от премахване на ограничението за мандата на правителството. През януари, веднага след обявяването на измененията, политологът прогнозира, че действащият президент ще остане на власт поне още два мандата, като се позовава конкретно на „актуализацията“ на Конституцията.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




На 10 март 2020 г. държавният престъпник Путин се обяви за пожизнен върховен владетел на Русия, смята Пионтковски. Риториката за създаването на допълнителни центрове на сила под формата на Държавен съвет може да е идея предложена на Путин от някой от спорещите в обкръжението му като част от битка под прикритие.В крайна сметка той не пожела да избере страна и реши да остане президент и спокойно да си осигури допълнителни бонуси, като контрол върху съдебната система, какъвто няма никъде другаде по света.

Позиционирайки се в старата си нова роля, Путин ще трябва да реши съществуващите проблеми с колапса на петрола, а с него и на руската икономика. Докато Западът се гърчи и се бори да поддържа равновесие, диктаторите на Изтока (турският президент Ердоган, силния човек в Саудитска Арабия Салман, китайския президент Си Дзинпин) показват, че няма да се огъват под никого и няма да търпят грубостта на Русия.

Западът ще се „раздвижи“ само ако се докаже очевидното: Русия през 2014 г. не само свали MH17 над Донбас, но го направи нарочно.
Всъщност те планираха да свалят самолет на „Аерофлот“, летящ от Милано, за да обвинят Украйна в това и да започнат пълномащабно нашествие в съседите си, но екипажът на руския„Бук“ изглежда просто е объркал село Первомайско със селото или града Первомайск (в Донбас има достатъчно точки с такива имена) и е ударил погрешния. Въпреки, че заповедта за отиване в друга държава и сваляне на обект от там може да бъде операция лично командвана от Путин, е малко вероятно той да бъде изправен пред съда в Хага, но дори и с неприкосновеността си на държавен лидер, той може напълно да „олекне“.

Коментар на АА

Вън от съмнение е, че след присъдата на Хагския съд, ще бъдат наложени най-тежките санкции срещу Русия, но е малко вероятно те за засегнат лично Путин. Именно за това, се внасят и изменения, които дават възможност на Русия да не се съобразява с решение на международни съдилища.

Което поставя под въпрос изобщо възможността и най-вече смисъла от арбитражни клаузи в договори с руски държавни компании.

* https://rusmonitor.com/piontkovskij-rasskazal-o-budushhem-putina-kak-pozhiznennogo-diktatora-rossii.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *