АкцентСветът

Russian.rt.com: Украйна се готви да спре транзита на руски газ

(Дез)информация/Анализи

Ръководителят на компанията „Оператор ГТС на Украйна“ Сергей Макогон заяви, че Киев е готов да спре транзита на руски газ през украинска територия във връзка с изграждането на газопровода „Северен поток-2“.

„Готови сме за нулев транзит. И нашата програма за оптимизация е насочена към подготовката за този сценарий “, каза той в интервю за Liga.net.

Според него Киев не спира да се противопоставя на изграждането на „Северен поток 2“ и разчита на подкрепата на САЩ и европейските страни по този въпрос.

На 12 март Nord Stream 2 AG обяви, че разполага с всички необходими финансови ресурси за реализирането на офшорния газопровод „Северен поток-2“ и за по-нататъшното му функциониране.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Коментар на АА

Темата с прекратяване на транзита през Украйна отново зае своето видно място в европейските газови новини, в края на отоплителния сезон и най-вече в контекста на скритата битка за Северен поток, която Украйна води в сътрудничество със САЩ.

В тази надпреварата Украйна логично пуска информация че е готова за нулев транзит, а Русия за това, че ще довърши сама изграждането на газопровода, която кара наблюдателите да следят хаотичните движения на тръбополагащия кораб, собственост на Газпром, Академик Черкский, който се опитва да намери пристан където да бъде дооборудван, но все не намери.

*https://russian.rt.com/ussr/news/735931-ukraina-tranzit-gaz

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *