Светът

BGR.NEWS-FRONT.INFO: Коронавирус-пандемията ще сложи край на Европейския съюз

(Дез)информация/Анализи

Сега ЕС трябва да убеди хората, че пребиваването в общността все още има смисъл.Това каза ръководителят на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер.Според него грубата грешка на Европа е пренебрегването на избухването на коронавируса в Италия.

Това доведе само до факта, че жителите на републиката се разочароваха от Европейския съюз. Те отново се убедиха, че членството в общността не дава никакви преференции.

Ишингер обърна внимание на факта, че общността за излизането на Италия от ЕС в социална мрежа бързо събра 850 хиляди съмишленици.Но Русия и Китай станаха спасители на италианците.

Политикът припомни, че Европа също предостави подкрепа на Италия. Проблемът е, че се оказа твърде късно.
Докато Брюксел се задейства , мащабът на катастрофата в Италия достигна невероятно ниво и помощта на ЕС наистина загуби своето значение. Амного хора- живота си.

Италия обаче не е единственият епицентър на пандемията. Ишингер отбеляза, че други държави от ЕС, включително Испания и Франция, също са изложени на риск. В тази връзка той призова Европейската комисия да предприеме действия и да се заеме с разпространението на критично важни продукти. Освен това той препоръча на брюкселските бюрократи да постигнат съгласие относно финансовите инструменти, които трябва да се използват. Пандемията ще бъде краят на Европейския съюз, ако не бъдат предприети необходимите мерки, сигурен е германският политик.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




„Победата над пандемията несъмнено е ключът към оцеляването на Европа“,- резюмира Ишингер.
В ерата на най-голямата криза след Втората световна война Европа ще трябва да убеди хората, че тя може да ги води. Успехът е възможен само ако страните от Европейския съюз покажат, че са способни на солидарност. «

Силни думи,но малко късно… страните от Европа нямат нужда от ЕС и НАТО, и именно общата беда показа това…

Коментар на АА

Най-доброто лекарство срещу лъжата и манипулацията е истината. Ето ви линк към самата статия, която и като текст и като послание има малко общо с преразказа в хибридния сайт на Кремъл.

В статията двамата автори – шефът на Мюнхенската конференция за сигурност ВолфгантИшингер и Борис Рюге говорят за предизвикателствата пред ЕС и НАТО, които пандемията поставя пред страните в ЕСв контекста на деструктивните политики на Русия и Китай. Няма и помен от „сигурни“ прогнози от типа „пандемията ЩЕ сложи край на ЕС“.

Типичен случай на пожелателни и манипулирани внушения.

Напълно в стила на загрижени и професионални аналитици, авторите изтъкват опасността, в търсене на национален тип реакция, която да не отчита нуждата от общоевропейски отговор. Но тази статия, която очевидно издава ориентацията на руската външна политика към вегетиране върху уязвимостите след коронавирусите, включително експлоатацията на неминуемите финансови и икономически трудности на засегнатите страни. По подобен начин Кремъл нагнетява интриги във връзка с новите коронаоблигации.

Проблемът на тази политика, че тя може да разчита на някакъв шанс само при положение че Русия има здрав тил. Новините от страната обаче са в напълно различна посока, пандемията ще дестабилизира и вкара страната в толкова дълбока рецесия и криза, на фона на която тревогите на страните в ЕС ще изглеждат преувеличени.

* https://bgr.news-front.info/2020/04/05/koronavirus-pandemiyata-shhe-slozhi-kraj-na-evropejskiya-syuz/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *