Светът

Tsargrad.tv: Какво е общото между COVID-19 и испанския грип от миналия век? Журналист откри странни паралели

(Дез)информация/Анализи

Оказа се, че има известно сходство между днешната пандемия COVID-19 и испанския грип от миналия век. Странен, но интересен паралел откри журналистката Анастасия Попова.

Тя отбеляза, че след като е проучила изследването е намерила много интересни паралели между сега и юли 1918 г.

„Тогава испанския грип е дошъл в Белгия, който по това време е бил под германски контрол. Слуховете са били различни. Някои експерти твърдели, че това е бактериологичното оръжие на германците. Те разтваряли този вирус в таблетки с аспирин и го разпространявали в окупираните територии“, пише тя, уточнявайки, че тази версия е вдъхновена от събитията в белгийския град Ипр.

През 1915 г. германците използват химическо оръжие там за първи път в историята, първо хлор, а през 1917 г. горчичен газ, който сега се нарича иприт. Попова обаче подчерта, че самите германци много бързо са пуснали още един слух, сочейки към китайците.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




„Китайски работници, които са били наемани от британци и французи уж са донесоли вируса”,каза тя.

Журналистката добави, че има и друга версия за произхода на „испанката“ – че тя идва от Америка, от готвача Алберт Гитчел, който се разболява на 4 март 1918 г. в Канзас.

„Вирусът вече е различен, но те търсят виновните на едно и също място“, каза Попова.

Коментар на АА

Действително има паралели, но е факт че фалшивите новини и конспиративните теории са неотменима част от всяка голяма трагедия или история засегнала човечеството.

Битката на слуховете и днес се е чужда, но в интерпретацията на този руски сайт известен с връзките с руското външно разузнаване би трябвало да се възприема по-скоро като предварителна подготовка на активни кампании по насочването на „вината“ за коноронавирус извън полето на реалната отговорност към сферата на психологическите войни.

*https://tsargrad.tv/news/chto-obshhego-mezhdu-covid-19-i-ispankoj-proshlogo-veka-zhurnalistka-obnaruzhila-strannye-paralleli_249340

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *