Светът

IES ENERGY BRIEF: Valeura предвижда намалено търсене на газ през първото тримесечие

May 13, 2020, kallanishenergy.com

Valeura Energy заяви, че през втората част на първото тримесечие на 2020 г. е имало намалено търсене на газ поради Covid-19, но въздействието е минимално, съобщи Kallanish Energy

Фирмата заяви, че нетните продажби на нефт и природен газ през първото тримесечие са с 11% по-високи в сравнение с предходното тримесечие, средно 716 барела петролен еквивалент на ден (boe/d). Но има и по-малко търсене от някои леки индустриални клиенти поради различни ограничения.

„Намаляването се управлява главно чрез ограничаване на добива на газ от трети страни, като по този начин се налагат само минимални намаления на добива със собствен капитал на Valeura“, се казва в съобщението на фирмата.

Приходите от добива през тримесечието са  с 6% по-високи спрямо тримесечието, докато цените на газа в Турция са непроменени, като са деноминирани в турски лири. В щатски долари реализираните от Valeura цени на газа са средно 7,08 долара за хиляда кубически фута (Mcf) през първото тримесечие – което е с 5% по-ниско от предходното тримесечие.

По отношение  обема на добива, добивът на газ е нараснал с 8,3% q-o-q /промяната между едно фискално тримесечие и предходното фискално тримесечие/ до 4,20 милиона кубически фута на ден (Mmcf / d). Общият добив, който  включва нефт, се повиши 11% q-o-q до 716 000 барела петролен еквивалент на ден (Boe / d).

Компанията очаква отрицателно въздействие върху нейните обеми на добив пред второто тримесечие, заради намалената полева активност, потенциала за по-слабо търсене на индустриален газ и предстоящия празничен период в края на Рамадан.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Главният изпълнителен директор на компанията Sean Guest  отбеляза, че резултатите през първото тримесечие са пример, че въпреки „съществените нови предизвикателства“ поради пандемията Covid-19, компанията продължава критични операции за поддържане на доставките на газ за клиентите.

„Имайки директен контрол върху веригата на стойността по целия път от сондажа до клиента, съчетан с цените, които не са повлияни от скорошния рязък спад на цените на суровия петрол, бизнесът ни с плитко разположени газови пластове и е в добра позиция да остане устойчив в тези времена “, добави Sean Guest .

Той каза също, че компанията остава ангажирана със своето дълбочинно и системно развитие в газовия сектор.

„Ще продължим да следим отблизо икономическите условия в Турция и да коригираме нашите операции, както е необходимо, за да защитим текущото ни генериране на приходи“, каза Guest. „Имаме подходящи предпазни мерки, ние сме в състояние да преодолеем настоящите икономически сътресения и очакваме да излезем силни.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *