Светът

Dp.ru: „Роснефт“ оцени щетите от заглавието на РБК за „Рязанското Частно Охранително Предприятие / ЧОП/„ на 43 милиарда рубли

(Дез)информация/Анализи

Медийната корпорация  РБК получи съдебен иск от „Роснефт“ – искът на петролния гигант е за вреди на репутацията, за които се твърди, че са причинени от заглавието на статията за продажбата на венецуелските активи.

Размерът на иска – 43 милиарда рубли – е рекорден за руския медиен пазар, отбелязва РБК. Ръководителят на съвместната редакция на холдинга Петър Канаев смята, че заглавието на статията, което „Роснефт“ не харесва, е абсолютно правилно.

“ Рязанский ЧОП, която сега е част от структурата на „Розарубежнефт“, получи бившия актив на“ Роснефт “ във Венецуела. Това е факт от официалното разкриване на информацията. Заглавието отразява този факт“, каза Канаев.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Представителите на „Роснефт“, от своя страна, настояват, че заглавието на статията е накарало читателите да се съмняват, че активите „са отчуждени извън периметъра на групата“, като посочват, че в резултат на това се създават допълнителни рискове за санкции за ищеца. От компанията са уверени, че публикуването на статията е повлияло на динамиката на акциите на „Роснефт“. Коментирайки ситуацията, генералният директор на РБКНиколай Молибог отбеляза, че е доволен от оценката на въздействието на медийните публикации върху пазарите.

Коментар на АА

Поредният опит на шефът на Роснефт и приближен на Владими Путин Игор Сечин да дисциплинира руска и чуждестранна медия, заради информационно покритие на част от „странните“ сделки на компанията.

За всеки е ясно че това е назидателна, дори наказателна акция, тъй като размерът на претенцията на практика ще фалира РБК.

Самата сделка е една от най-скандалните и ако има спад в котировките на акциите, това не е заради отразяването, а заради самата новина, която предизвестява трусове в руската политика и в нефто-газовия сектор.

https://www.dp.ru/a/2020/05/21/Rosneft_ocenila_ushherb

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *