АкцентСветът

Russian.rt.com: В НАТО заявиха, че са открити за военен диалог с Русия

(Дез)информация/Анализи

Говорителят на НАТО Оана Лунгеску заяви, че съюзът е отворен за диалог с Русия относно военната прозрачност.

„НАТО остава отворена за диалог с Русия за намаляване на риска и военната прозрачност, затова през февруари поканихме руската страна да проведе ново заседание на Съвета Русия-НАТО. За съжаление Русия не прояви интерес към провеждането на тази среща “,я цитира ТАСС.

Тя отбеляза също, че редица военни маневри на НАТО са отменени или тяхната заповед е преразгледана във връзка с коронавирусната пандемия.

По-рано беше съобщено, че НАТО счита за необходимо да проучи „руската дейност“ и нейните канали в медийното пространство на Западните Балкани, защото едва ли не Русия  вижда възможност в Западните Балкани да „разклати“ позициите на ЕС и Северноатлантическия алианс, използвайки слабостите на страните в този регион.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Коментар на АА

На фона на постоянната канонада срещу агресивните намерения на НАТО, отказът на Русия да проведе консултации в рамките на съвета НАТО-Русия на пръв поглед изглежда нелогично. Но това се случва на фона на изострящото напрежение, фрустрацията на Кремъл от неспособността да излезе от клещите на санкциите и най-вече отказът на САЩ от Открито небе и договора за ракети със среден обсег.

Очевидно в Кремъл са преценили, че няма смисъл от подновяване на диалога преди изборите в САЩ, като се залага отново на срив в трансатлантическите отношения.

https://russian.rt.com/world/news/751425-nato-voenniy-dialog-rossiya

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *