Светът

Radiosputnik.ria.ru: В Радата поискаха да се „защитят“ срещу Русия и Унгария с ядрено оръжие

(Дез)информация/Анализи

Депутат от Радата от партията на бившия президент на Украйна Петро Порошенко „Европейска солидарност“ Тарас Билан предложи създаването на ядрени бомби, за да възпрат Русия и Унгария да атакуват Украйна, съобщи Gazeta.ru.

Според парламентариста Киев трябва да подготви 100-150 атомни заряда, които ще бъдат използвани като „средство за възпиране на външния агресор“.

Причината за обръщението бяха плановете за ново административно деление в Закарпатия, където се образува голям „унгарски“ окръг.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни




„Днес е Унгария. Утре Румъния ще иска същите отстъпки“, сподели мнението си Тарас Билан.

Украинският народен депутат също подчерта, че Русия, както той вярва, показа на тези страни пример за недружелюбна териториална политика спрямо Украйна.

 По-рано радио „Спутник“ съобщи, че България е подала „териториален“ иск към Украйна.

Коментар на АА

Анатомията на една пропагандна схема.

Идеята за възстановяване на ядрения статут на Украйна не е нова, защото отказът и от ядрено оръжие през 1994 година срещу гаранции от САЩ, Великобритания и Русия, не възпря Русия да анексира Крим и атакува Донбас и Луганск.

Цел на руската пропаганда е да приобщи към своите претенции към Украйна и Унгария и Румъния. Букурещ  достатъчно добре се договаря и не позволява на Москва да използва разногласия и конфликти в двустранните отношения с Украйна.

Унгария на Орбан обаче твърде често предявява териториални претенции, включително чрез използване на руската техника с издаването на унгарски паспорти на унгарското малцинство в Украйна. Това не сработи.

Включването на България в групата, която предявява териториални претенции обаче е прекалено, най-малкото защото нямаме обща граница с Украйна.

Но нищо екстремно не е чуждо на руската пропаганда.

https://radiosputnik.ria.ru/20200610/1572774469.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *