АкцентСветът

Terrnews.com: Унгария вече не иска да получава газ през украинска територия

(Дез)информация/Анализи

За никого не е тайна, че страните от Европейския съюз се опитват да се измъкнат от сътрудничество с Украйна. И дори сега това не се обсъжда толкова много, тъй като в света има повече глобални проблеми, но активната работа продължава в други страни.

Страните от ЕС се опасяват, че заради „газовата конфронтация“ между Москва и Киев, може да се окажат без газ. И освен от Руската федерация, те няма откъде другаде да го вземат, затова търсят начини, така че ако нещо се случи, те да не загубят нищо от затварянето на украинската ГТС.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни




Унгарското външно министерство заяви, че страната им вече не се интересува от украинския газопровод и че сега искат да получават газ през „Турски поток“. В допълнение към безопасността на този газопровод e и ползата, която ще има и за двете страни. За Унгария газът ще струва по-малко и Русия няма да трябва да плаща транзит на Украйна.

Противоречията между Украйна и Унгария продължават да нарастват.

Също така списъкът на страните, които са изоставили украинската ГТС в полза на руската, е допълнен от Унгария, според икономисти този списък ще нараства.

Икономистите казват също, че е по-безопасно европейските страни да преминат към директно сътрудничество с Русия чрез собствените си газопроводи. В крайна сметка, ако Украйна иска, тя ще блокира клапана и газът ще престане да тече към Европа.

Поради своето настоятелност Украйна отново пострада, без да удря други държави със своята „взривна вълна“.

Коментар на АА

Типична компилация от тук от там на руски пропагандатори.  В самият материал не се цитира достоверен източник, а се разсъждава над темата как в Унгария подкрепят спирането на транзита през Украйна.

Това е фейк новина най-малкото защото освен потребител на руски природен газ през Украйна,  Украйна е и транзитьор на подобен газ, от което получава приходи. Тя няма да може да транзитира газ в подобни обеми, когато и ако той мине през Турски поток.

https://terrnews.com/exclusives/260539-vengrija-bolshe-ne-hochet-poluchat-gaz-cherez-ukrainskuju-territoriju.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *