АкцентСветът

Tass.ru: Telegram ще създаде прокси сървъри, които да работят в Иран и Китай

(Дез)информация/Анализи

Основателят на месинджъра Павел Дуров призова служителите на компанията да обърнат внимание на онези страни, в които услугата „все още е блокирана на държавно ниво“

Основателят на месинджъра Telegram Павел Дуров заяви в своят Telegram канал в понеделник, че компанията планира да създаде прокси сървъри, които да работят в Иран и Китай.

Дуров призова служителите на компанията да обърнат внимание на „онези страни, в които Telegram все още е блокиран на държавно ниво, като Иран и Китай“. „Също така молим администраторите на прокси сървъри, които по-рано са работили за руските потребители, да съсредоточат усилията си върху тези страни“, добави бизнесменът.

На 18 юни Роскомнадзор обяви, че ще деблокира Telegram в Русия. От министерството отбелязаха, че оценяват положително готовността, изразена от Павел Дуров за противодействие на тероризма и екстремизма. Следователно, в съгласие с Генералната прокуратура на Руската федерация, беше решено да се премахнат изискванията за ограничаване на достъпа до месинджъра.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни




Коментар на АА

Програмата Телеграм и Павел Дуров са изключително силно разпространени в Русия. След упражнен натиск Дуров се съгласи да сътрудничи с властите и предостави достъп до данните на потребителите по силата на закона за борба с тероризма. От тогава руските власти на практика имат пълен контрол.

Като добър бизнесмен Дуров успя да капитализира допълнително върху „разногласията“ си с Кремъл и така увлече и доста потребители извън Русия.

В случая с Иран и Китай, руските власти, през това решение на Госкомнадзор са преценили, че достъпът на Телеграм до Китай и Иран е и в интерес на руските специални служби.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *