Avia.pro: Източник: Турция има проблем с руския С-400

(Дез)информация/Анализи

Стана известно за много сериозен проблем на Турция с руския С-400, който не може да бъде решен.

Ръководителят на турското министерство на външните работи потвърди факта, че комплексите С-400, придобити от Русия, все още не са приети от страната, но, както се оказа, това се дължи на проблем, посочен от турските военни, който Турция не е в състояние да реши от около шест месеца.

На фона на факта, че по-рано Турция открито експулсира руската армия от нейна територия, като не им позволи да коригират работата на системите от комплекса С-400, се оказва, че турските военни нямат нито опит, нито познания за разполагането на руски комплекси. В момента е абсолютно невъзможно това да се направи без участието на Русия, но партньорите на Анкара и Турция в НАТО смятат, че руските специалисти могат да направят някои промени в системите на комплекса, което ще се отрази негативно на Северноатлантическия съюз.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни
Турският външен министър от своя страна отбеляза, че С-400 се разполага – турски експерти знаят как да активират комплексите, но анализаторите смятат, че ситуацията за Анкара е доста сериозна.

Освен това експертите смятат, че в действителност Турция се страхува от налагането на санкции от Вашингтон за придобиване на руско оръжие.

https://avia.pro/news/istochnik-u-turcii-poyavilas-problema-s-rossiyskimi-s-400

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Подкрепете и проекта Алтернативата на alternativata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *