АкцентАнализи & АлтернативиБългария

„Национален интерес“ ли е да плащаме на убийци на деца?

1.
Откакто България потърси други източници, от които да осигури природен газ за нуждите на граждани и промишленост, политици сред които Румен Гечев, Делян Добрев, Румен Радев , пряват индиректни внушения, че трябва нещо, някак, да се разберем с Газпром. Но защо не кажат цялата истина – „да се разберем с Газпром“ означава „да се разберем с Путин“? Незнайно защо, не използват тази фраза. А за всички е ясно че то е едно и също.

Оставям настрана простия факт, че България вече се е „разбрала“ с Газпром. Разбрала се е по най-нормалния начин – посредством договор. Газпром обаче договори не изпълнява. Защото Газпром изпълнява първо и приоритетно волята на Путин, не някакви си там договори.

А Путин е във война с нас.

Откакто Путин е във война с нас, разбирането с Газпром е разбиране с Путин. То и преди беше, но сега още повече. България, Полша, Германия и Италия усетиха това на гърба си.

2.
Всичко това са известни и повтаряни неща. Както се казва, този материал сме го минавали. БСП, ГЕРБ и президентът искат да се разберем нещо с Путин. И това не е изчерпателен списък. Още много политици искат да се договорят поединично с диктатора. И у нас ги има, и в чужбина ги има. Кандидатите за 4000 евро, и отгоре, не са се свършили.

Но има и нещо не толкова известно и не толкова повтаряно.

Газпромбанк е една от малкото банки, които не са подложени на санкциите под които се намират повечето банки в Русия. По тази причина, през Газпромбанк на руските военни в Украйна се превеждат заплати.

3.
Тези руски военни, които си получават заплатите през Газпромбанк, до момента са убили поне 350 деца в Украйна. По най-консервативни изчисления.

Трите деца на снимката бяха убити едва онзи ден, на 17 юли, при ракетна атака над цивилни хора в центъра на гр. Винница. Мъжът отгоре е получил заплатата си за това. Името му е Aнатолий Варочкин и е капитан на подводница:

4.
Така че, когато Румен Гечев или Корнелия Нинова, или Румен Радев, или Делян Добрев или Костадин Костадинов (по-познат като „Костя Копейкин“) искат връщане на България към търговски отношения с Газпром, нека е ясно какво реално ни казват. 

Казват, че искат с наши пари Путин да плаща възнаграждения на своите военнопрестъпници. Възнаграждава ги, че са убивали цивилни и деца. Това е, което искат да правим Корнелия Нинова, Румен Радев, Румен Гечев, Делян Добрев, Костадин Костадинов (по-познат като „Костя Копейкин“).

5.
Тогава на чия страна във войната са тези политици? 

Защо искат да финансираме военни престъпления на агресора? И това докато нашите съюзници подпомагат нападнатата Украйна да защити същите тези свои граждани от това да станат жертви на военните престъпления? 

Така ли разбират „националния интерес“, тези хора с всичките си претенции? Като финансиране на военни престъпления в замяна на енергийни доставки, които така или иначе получаваме от другаде, на по-ниска цена? Само некадърност ли е това или има и скрит личен интерес? Вместо да оформят общественото мнение, слабите политици се водят по митове и стереотипи, за да се харесат и ги брандират като „национален интерес“. В национален интерес е за 12 г. България да имаше алтернативни източници на доставки и алтернативни трасета. Никой от днешните жалеещи по Газпром не направи нищо за това. Скоро Русия ще бъде обявена за държава подпомагаща тероризма. А умните глави, разбиращи от „национален интерес, които днес си мислят, че ще привлекат избиратели като се покажат големи приятели на Газпром, отново ще се чудят къде да се дянат и накъде да се извъртят.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940




Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *