Uncategorised

Руски удари поразяват Киев

Пет загинали и 50 ранени в Киев. Ракетният обстрел от страна на Русия започва от сутринта – предимно откъм Черно и Каспийско море. Руснаците твърдят, че високоточното им оръжие се цели в обекти на критичната инфраструктура, но това всъщност са паметници и монументи, коментира пряко от столицата на Украйна доц. Даниел Бенатов.

Атаките в сърцето на града са със символично значение. Засегната е и сградата на Университета. Има опити и за поразяване на топлоцентрали, макар и без особен успех. Проблем има обаче с една от най-големите топлоцентрали в Западна Украйна, чийто трансформатор е напълно унищожен и електроподаването е преустановено. 90% от гр. Валдив е без ток и вода. Във Лвов също има проблеми. В Киев кметът Кличко предупреждава, че през нощта ток ще има само в определени райони на града.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940




По повод атентата на Кримският мост, Бенатов заяви, че разрушаването му е дело на руснаците. Местните аналитици предполагат, че експлозията на тръгналия от Бургас камион е чиста провокация за вътрешния руски пазар, защото мобилизацията върви трудно, хората не са мотивирани, а рейтингът на Путин рязко падна. В Телеграм каналите на руската пропаганда се твърди, че експлозия е сериозна заплаха, но и че щетите бързо ще бъдат поправени. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *