АкцентСветът

Явление като гладомора може да причини само комунистически режим

Гладоморът в Украйна е събитие, свързано с много жертви, едно от престъпленията на комунистическия режим в лицето на Сталин, продължаващо и понастоящем в лицето на Путин. Застрашени от глад са 7 млн. души по цял свят. Всеки украинец има роднина, загинал от гладомора. В Украйна този период се разделя на две части: до 1991 г., когато тя придобива независимостта си, и след това. До 91-ва историци и изследователи твърдяха, че гладоморът е природно явление, свързано с лоша реколта. След отварянето на архивите пак през 91-ва изследванията извадиха наяве т. нар. Закон за петте житни класа (32-33 г. ако откраднеш пет житни класа, си заплашен от разстрел). Тогава успяхме да разберем и мащабите му. Говорим за 6 млн. физически жертви без да броим последствията за генофонда. Така жертвите стават над 10 млн. Подобно нещо може да причини само комунистически режим, коментира в студиото на Алтернативата историкът Мария Георгиева.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940





В Музея на гладомора в Киев има множество събрани материали, доказващи, че той е изкуствено създаден, както и документирани репресии над украинците в опит да извоюват независимостта си при Сталин.
Путин следва идеологията на чекистите и репресиите. Корабите със зърно бяха спрени преди да започне войната и той смяташе, че през септември ще може да манипулира политически ЕС.


Русия започна да губи източниците-югоизточните си позиции още с началото на войната, бомбардирайки Харков, Запорожие и Херсон, т. е. градовете, чието население обича Русия и руснаците. В момента в Украйна няма човек, поддържащ руската позиция. Ако светът затвори небето, тази война ще спре.
Бесарабските ни българи пазят историческите традиции и смятат Русия за брат и приятел на България. Затова не я смятат за виновна страна в конфликта. Петицията до НС не събра много подписи. Нужно е време хората да разберат кой кой е и да усетят последствията на политиката на Путин. Сега украинската енерегийна система е ликвидирана и те ще разберат, че войната му не е срещу Зеленски и ЕС, а срещу обикновени хора, подчерта в заключение Георгиева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *