България

Не казваме, че сме най-добрите, но знаем как да направим България по-добро място за живеене

Бяхме много притеснени още в НС, когато беше обезсмислен машинният вот. Още тогава предричахме неясноти и проблеми, но той се прие на инат от т.нар. Хартиена коалиция и виждаме какви са резултатите. Тепърва ще има още проблеми, защото се създадоха предпоставки. Жалко е СДС – патерица на ГЕРБ, да се движи по опорките на БСП. Отдадохме почит към Левски в друг час и друго място. По-важно е защо опонентите ни повдигат въпроса – защото много малко от тях могат да си позволят да излязат в центъра на София на подобно събитие – нещо, което правим ежедневно. Говорим с хората и по малките населени места. Не мисля, че ще видим хората на Трифонов на терен. В битка, в която залогът е България, човек трябва да избере страна. Не казваме, че сме най-добрите, но заявяваме, че знаем как да направим България по-добро място за живеене. От години с ГЕРБ циклим на едно място и сега не влизаме в Еврозоната заради Кодекса за застраховане. Заради казуса с Капитан Андреево не влязохме в Шенген. Единственото място, в което влязоха ГЕРБ, беше списъкът Магнитски и сме страната с най-много членове в тоя списък. Това коментира в студиото на Алтернативата Йордан Терзийски от коалиция ПП-ДБ.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940





В момента се разработва подробна програма и за здравеопазване, и за образование. Заложихме пари и за областните и общинските болници, но тъй като не можа да влезе бюджет за настоящата година, ще влезе в сила при следващия приет бюджет.
Г-н Дунчев е боец с много каузи и вярвам, че ще продължи да ги следва. Вярвам, че ще намерим общ език и ще продължим да си сътрудничим и за в бъдеще. Отдавам думите му на афект. Не смятам, че начинът за постигане на общите ни цели е ултиматумът. В една коалиция трябва да се правят компромиси. Идеята е общата цел. Вярваме, че общият ни резултат няма да е механичен сбор от гласовете на двете формации, а това ще доведе до акумулиране на гражданска енергия и тепърва ще се разгръща. Това не е коалиция само между ПП и ДБ, а между всички хора с кауза. Тя трябва да е отборна. Нека не говорим за съдебна система, а за справедливост и контрол във всеки един сектор.
Не се чувстваме виновни за раздутата инфлация. Служебното правителство не положи достатъчно усилия да изиска Конвергентния доклад, защото наистина имаме готовност да влезем в Еврозоната, но ГЕРБ бойкотира Закона за кодекса в застраховането. Деструктивното им поведение съпътстваше целия парламент. Те не искат правосъдна реформа, нито Закон за гл. прокурор, нито ефективна КПКОНПИ. На хората им омръзна да слушат без нищо да се случва. В следващото НС трябва да има реформистки настроено мнозинство, което да реализира промените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *