Uncategorised

Истинските пацифисти сме хората, които сме на страната на Украйна

Тъй като всичко започва със словото, с внушенията, със стратегическите послания и, ако щете, меметиката вътре в лингвистиката, трябва да уточним понятията. Тук не става дума за никакви движения за мир, за пацифизъм – това са движения за колаборационизъм с режима на Путин, както и с идеологията му – рашизъм. Вече в правния мир съществува осъдителна присъда за тази идеология. Тези наши движения и партии са открито рашистки. Преди последните избори партия Възраждане получи и публична подкрепа от посланик Митрофанова. Проявите им са видими за целия свят и в тях липсва желание за мир и пацифизъм. Това са войнолюбиви организации от типичен колаборационистки тип, каквито е имало множество в навечерието на ВСВ, призоваващи за мир и неутралитет с Хитлер, скрити под лозунга за мир. Впоследствие в САЩ, Франция и Великобритания са осъдени като колаборационистки, коментира с пряко включване за Алтернативата международният анализатор Светослав Нахум.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940





Когато става дума да режими като тези на Хитлер и Путин, говорим за открита война срещу човечеството. Да не забравяме, че Путин ясно заяви желанието си за връщане на историята, което означава геополитическо преразпределение на Европа в т.ч. и на нашата родина България. Тоест нашите движения тук се обявяват открито против българската национална сигурност, против изборите ни, против конституцията и законите. Това са директни колаборационисти с един милитаристичен режим, който пръв нападна и Украйна, и света.
Колкото до по-интелектуалното ляво или дисидентството, там вече може да се поспори от гл. т. на целите и задачите на онези войни от друг тип, които после мнозина политици определиха като спорни. Докато когато става дума за идеология, отричаща цели нации и цивилизации и идеология, която напада открито с оръжие, тогава вече става дума за колаборационизъм.
Тук не става въпрос майките да изпращат синовете си на фронта, тъй като нито България, нито НАТО са нападнали Русия. Русия продължава да планува нападения над други държави, а Република България е обявена за вражеска държава от Руската федерация. Не бива да се позволява на тези хора да извъртат истината и да подменят същността на историята. Предприетото от Кремъл не е шега. Приветствам новите действия на правителството в Германия – революционни спрямо тезите на г-жа Меркел, която заедно с Шрьодер имаше период на колаборационизъм. Европа е под заплаха.


Дано хората не останат с впечатление, че Костадинов има нещо общо с дисидентството на Джон Ленън. За г-н Орбан може да се каже, че той има зловеща последователност в своите не просто приказки, а и действия. При тайните преговори в навечерието на войната между Орбан и Путин, на Орбан му е обещано териториално парче от Украйна, което може да обясни защо и как се държи той. Не мога да преценя дали Костадинов е от Лениновите полезни идиоти, защото поне досега не е заявявал, че преследва създаването на, примерно, руски анклав във Варна, но фактът, че обслужва интересите на държава, която почти е обявила война на България, е доста тревожен. Това е престъпление спрямо българския национален интерес.
Как хора като Чомски не заеха истинската гледна точка – на жертвата, на потърпевшия в конфликта, а поддържат руската позиция? Това отново не е хуманизъм, а колаборационизъм. Истинските пацифисти сме хората, които сме на страната на Украйна, защото искаме изгонване на окупатора и траен мир, както и приемане на Украйна в НАТО. НАТО означава мир в Европа. Няма друга формула, която да гарантира мирното съвместно съществуване на народите. Кутията на Пандора беше отворена от Путин в Крим. Като българи трябва да сме конкретно загрижени от руското ветрило, което засяга България пряко на Балканите. И слава Богу, че сме член на НАТО.
Коренната промяна в позицията на Германия и други държави дава възможност за успешни действия. Мир е възможен само, когато окупаторът е изтикан от украинска територия. Не може да се подмине с лека ръка фактът за световното неглижиране на окупацията на Крим, тъй като вече се разпали пълномащабна геноцидна война, която е потенциален европейски конфликт. Единственият ключ към свобода, победа и мир е украинската победа, посочи като обобщение Нахум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *