АкцентУкрайна

Най-голямата ми тревога идва от липсата на помощ от партньорите

И след втората година война Украйна съществува на картата и това е най-големият успех. Така и ще бъде. В тези условия е нужна нова визия и поука от грешките. Сега ситуацията на фронта е особено тежка поради недостига на боеприпаси и не само. Втора година ни липсва превъзходство по въздух, а Путин ползва ресурса си безпроблемно. Очакваме самолетите F-16 през първата половина на годината. От ЕС ни беше казано, че до март ще имаме милион боеприпаси, а сега се оказа, че ще е до края на годината. Нужен ни е поне паритет във въздуха, както и далекобойни средства. Всеки ден забавяне коства украински животи., коментира в студиото на Алтернативата Игор Федик от украинската Мрежа за нови геополитически изследвания.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Подлежащите на мобилизация украинци, напуснали Украйна, едва ли ще се завърнат. Търсят се нови механизми за вербуване чрез вдигане на възрастта и др. Сирски провежда одит в самата армия, тъй като в нея има ресурс, който не беше на фронта. А и е важно тези, които вече две години са на фронта, да могат да се възстановят. Най-голямата ми тревога идва от липсата на помощ от партньорите ни. Дроновете промениха изцяло войната – вече не е възможно да направи нещо скрито на бойното поле, защото винаги някой те наблюдава, посочи в заключение експертът.

 

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *