АкцентБългария

Политиците ги е страх, което означава, че нещо е започнало да се случва. Задкулисието се реорганизира

Започнах да се занимавам с темата „корупция“ в предаването „На чисто“ с продуцент Петко Георгиев по Нова ТВ – преди 16-17 години. Все още липсва критична маса от хора – потенциални избиратели – които не разбират какво точно е корупцията. Ще има голямо значение дебатът за корупцията, но няма да е достатъчно, защото по-голямата част от българите е политически неграмотна и не може да осмисли, че като се граби, се граби от всеки джоб. Това е отчуждението на българина от общото, от държавното. Но политиците за пръв път ще се замерват с реципрочни обвинения в корупция – това ще е новият модел. Макар и трагично, това ще доведе до допълнително ограмотяване на гражданите, защото ще чуят повече, коментира в студиото на Алтернативата Бойко Станкушев от АКФ.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940


Политиците ги е страх, което означава, че нещо е започнало да се случва. Преди няколко дни слушах Симеон Дянков, който възпитано успя да внуши на голяма част от аудиторията, че в ПП-ДБ вероятно има корупция, каза дори, че г-н Пеевски бил ръководителят на българската линия за противопоставяне на Русия във войната с Украйна. Ни опит за критика на Борисов, но пък се похвали, че той бил обучавал Кирил Петков. Това означава нещата ще се затегнат, защото се вкарват в употреба нови оръжия.
За най-големите контрабандисти не извадиха доказателства, че са се познавали и с Радев. Нещо важно в страната не се случва без координация между Борисов и Радев. Ще видите как на изборите Радев няма да попречи на ГЕРБ, както и няма да попита примерно Джевдет Чакъров „Коя е вашата родина майка?“. Петя Банкова направи за няма и два месеца повече, отколкото за предишните няколко години всички взети заедно. КПД-то на работата на Митницата се увеличи многократно.
Колкото и да не знаем за генезиса на най-силните медии у нас, обаче като им се спрат парите от рекламата на хазарт, те ще започнати да търсят алтернативно финансиране. Ако ръководството им не се опита да намери друго финансиране, това би означавало, че трябва да им редуцират всички видове разходи по възнагражденията с 25-30%. Кой би преглътнал това изведнъж? Тежестта на хазарта е огромна.
Нищо добро не очаквам от регулатора СЕМ. Общо взето залагат на това, че наесен ще има пак избори. Никой не иска де предизвиква сътресението в СЕМ – то е отвратително и уродливо. Законът не може да функционира, защото там поправките са повече от смислените текстове.
Това, че баницата намалява, че международният натиск все пак се увеличава и че имаме в Магнитски хора от няколко партии реорганизира задкулисието, за да може да оцелее, посочи в заключение Станкушев.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *